zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nieuwe recyclingfabriek Morssinkhof in Heerenveen


Heerenveen, 25 januari 2018
Morssinkhof Rymoplast gaat gesorteerd verpakkingsafval opwerken tot hoogwaardige grondstoffen. Hiervoor wordt een nieuwe kunststofrecyclingfabriek gebouwd op Ecopark De Wierde in Heerenveen.

De fabriek komt naast de nieuwe kunststofsorteerinstallatie van de drie afvalverwerkers Omrin, HVC en Midwaste die momenteel wordt gebouwd. Morssinkhof Rymoplasts gaat het daarin uitgesorteerde kunststofverpakkingsafval verwerken tot hoogwaardige secundaire grondstoffen.

 

> Bekijk hier de kunststofprijzen van deze week

 

Ikea Group

De genoemde partijen hebben een langdurig samenwerkingsverband gesloten om kunststofafval van drie miljoen Nederlandse huishoudens te kunnen verwerken. Het gaat hierbij om polypropyleen en hoge-dichtheid polyethyleen. De fabriek gaat ook soortgelijke afvalstromen uit buurlanden verwerken. "De nieuwe recyclingfabriek is een bijzonder voorbeeld van samenwerking in de productieketen en een gedeelde inspanning voor een circulaire economie", aldus directeur Eric Morssinkhof.  De bouw van de nieuwe recyclingfabriek is mede mogelijk door de investering die de Ikea Group vorig jaar deed Morssinkhof. "Afval behandelen als een nieuwe grondstof is in onze ogen een bepalende verandering in dit tijdperk. Maar het kan alleen als de infrastructuur ervoor bestaat", zegt Krister Mattsoon van Ikea Group. De bouw van de fabriek begint binnenkort zodat de fabriek begin 2019 operationeel is. (bron: Duurzaambedrijfsleven.nl)

Nieuwe recyclingfabriek Morssinkhof in Heerenveen'
De nieuwe fabriek van Morssinkhof komt naast deze in aanbouw zijnde kunststofsorteerinstallatie van Omrin, HVC en Midwaste op Ecopark De Wierde in Heerenveen
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts