zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Zehnder profiteert van bevoorrading met treintjes: 66 procent minder transportbewegingen


9 januari 2018
De Zehnder Group Zwolle heeft het aantal transportbewegingen met 66 procent weten te verminderen door de aanschaf van twee STILL goederentreinen. De transportmiddelen vervangen een deel van het werk dat eerder werd gedaan door reachtruckchauffeurs. Zij hoeven nu minder ‘lege ritten’ te maken.

Inmiddels worden 11 van de 18 werkstations bevoorraad met de twee goederentreinen. “Op de overige stations wordt op een andere manier gewerkt en biedt bevoorraden met de treintjes geen voordeel”, legt projectleider Klaas Anne Huisman uit.

 

Milkruns 

Volgens de manager ontbrak het Zehnder Group aan een eenduidig logistiek proces en was er nauwelijks overzicht. Bovendien was er veel onnodig transport. Het bedrijf is daarom gaan rondkijken voor zogeheten milkruns. Daarbij is de keuze gevallen op twee STILL CX-T elektrische treinen en acht B-frame aanhangers.

 

Pull-systeem 

De B-frame aanhangers maken het mogelijk om de dolly’s van twee kanten op en van de aanhanger te rijden. Zo kan het bedrijf efficiëntere routes rijden.

  

Huisman: “Allereerst hebben we een data-analyse gemaakt voor de vraag naar replenishment. Daaruit bleek dat het aantal het transportbewegingen drastisch kon worden teruggedrongen als we zouden overstappen op een pull-systeem. Een eerste test met zo’n pull- concept onderstreepte die uitkomst.”

 

Veiligheid toegenomen 

Waar het aantal transportbewegingen drastisch is afgenomen, is de veiligheid op de werkvloer toegenomen doordat er minder trucks rijden. “Ook is er meer rust en overzicht. En er wordt nu gestructureerd gewerkt. Die eenduidigheid maakt het mogelijk dat iedereen werkstations kan aanvullen.”

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de transport?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts