zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

‘Driekwart van de Nederlanders gaat tóch werken bij griep’


9 januari 2018
74 procent van de Nederlanders meldt zich niet ziek bij (lichte) griep. Dat stelt HR-bureau Tentoo op basis van eigen onderzoek onder iets meer dan duizend mensen. Van de respondenten meent 62 procent dat een financiële bonus kan helpen bij het terugdringen van het ziekteverzuim.

Volgens Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo, hebben Nederlanders een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zetten ze door, ook wanneer het met de gezondheid even wat minder gaat. Daarnaast zou angst voor slechte beeldvorming een rol spelen. “Alhoewel werknemers niet afgerekend mogen worden op het feit dat zij ziek zijn, heerst wellicht het gevoel minder gewaardeerde te worden. Niet alleen door de leidinggevende, maar ook door collega’s die werk overnemen”, zegt hij.

 

Ouderen komen ook werken

Opvallend genoeg zijn het niet alleen jongeren, maar ook ouderen die gewoon doorgaan met werken. Deze groep loopt doorgaans meer risico op een koutje. Volgens het onderzoek meldt tachtig procent van de 55- tot 64-jarige zich niet ziek bij lichte griep. Onder de 65-plussers ligt dit percentage met zeventig procent net iets lager.

 

Bonus als motivatie

Ruim zestig procent van de Nederlanders denkt bovendien dat een financiële bonus het ziekteverzuim kan laten dalen. Sommige bedrijven hebben al een regeling waarbij werknemers een bonus krijgen als ze een heel jaar niet ziek zijn geweest, zegt Den Ronden. “Dat is een manier om te motiveren. Maar het is de vraag of het slim is om zieke mensen op kantoor te hebben. Griep is besmettelijk en het gevolg kan zijn dat weldra de hele werkvloer gevloerd is.”

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de transport?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts