zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Kijken door muren van onbekend materiaal


9 januari 2018
Wetenschappers van de Duke University hebben een apparaat ontwikkeld waarmee je door een muur kan kijken, zonder dat je van tevoren weet waarvan die muur is gemaakt of wat je ongeveer gaat zien. Ze laten de ruis die altijd ontstaat bij het scannen verwijderen door een algoritme.

Het is al lang mogelijk om met microgolven te ontdekken wat zich achter een muur bevindt. Maar dan moet je wel ongeveer weten wat je zoekt. En van wat voor materiaal de muur is gemaakt. De muur geeft namelijk echo's terug die het beeld vertroebelen.


De wetenschappers realiseerden zich echter dat de ruis een bepaalde gelijkmatigheid moet vertonen, omdat de muur overal van hetzelfde materiaal is gemaakt, en ontwikkelden een algoritme dat de gelijkmatige golven die terugkomen detecteert en uit het eindbeeld filtert. Zo zie je alleen de onregelmatigheden. En dat is hetgene in of achter de muur waar je naar op zoek was.


Extra voordeel is dat het apparaat slechts één golflengte hoeft te gebruiken, waar dergelijke apparaten typisch een grote bandbreedte inzetten. Met een enkele golf is het gemakkelijker om golflengtes van andere apparaten uit te sluiten, zoals van de Wifi. Bovendien is het goedkoper.


Het apparaat is geschikt voor beveiligingsdoeleinden, en wordt naar verwachting goedkoop genoeg om ook kansen te kunnen bieden in de bouw.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts