zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tentoonstelling Change the System in Boijmans Van Beuningen


9 januari 2018
In het Rotterdamse kunstmuseum Boijmans Van Beuningen is tot en met 18 januari de tentoonstelling Change the System te zien. De doe-het-zelf kunststofrecyclecentrale van Dave Hakkens staat er ook en hij maakt ter plekke nieuwe producten uit afvalplastics.

De tentoonstelling 'Change the System' toont design van ontwerpers die de ambitie hebben om de wereld te veranderen - of in kleine stappen of met een groot gebaar. Met werk van ruim vijftig ontwerpers en kunstenaars geeft de tentoonstelling een beeld van de veranderkracht van het hedendaags design: maken we de zee weer schoon van plastic, bouwen we een wereld zonder kunststof? Zetten we grafisch design in om het maatschappelijke debat helder en scherper te krijgen?

 

De tentoonstelling is verspreid over acht zalen en toont werk van ruim vijftig nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars. De expositie toont de oplossingen van hedendaagse designers en kunstenaars voor mondiale bedreigingen als vervuiling, conflicten, schaarse grondstoffen en politieke spanningen. Ontwerpers als Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Dave Hakkens, Boyan Slat en Christien Meindertsma verbinden zich aan de drie actuele thema's: schaarste, conflict en meerstemmigheid.

 

Precious Plastic Machines

Conservator Annemartine van Kesteren: "Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is dat ontwerpers het publiek actief betrekken. Op het binnenplein van het museum staat de doe-het-zelf recyclecentrale van Dave Hakkens. Hij daagt bezoekers uit om plastic afval mee te nemen naar het museum en bij hem in te leveren. Met zijn Precious Plastic Machines transformeert Hakkens afvalplastics tot iets moois. Zo laat hij zien hoe waardevol het plastic als materiaal kan zijn, als we er goed mee omgaan." De doe-het-zelf recyclecentrale van Dave Hakkens is een zeecontainer met de benodigde equipment om op kleine schaal afvalplastics te kunnen verwerken tot een nieuw product. Het concept van de ingerichte zeecontainer als werkplaats of fabriekje is overal op de wereld te realiseren. Hakkens zet de tekeningen voor een dergelijke mobiele kunststofverwerkende ‘fabriek' op internet waar het voor een ieder gratis ter beschikking staat.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts