zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Jeldi lost capaciteitsprobleem op met nieuwe Rico kantpers


Veldhoven, 7 december 2017
Machineleverancier Metall heeft onlangs een Rico kantpers geleverd aan Metaalbewerkingsbedrijf Jeldi in Veldhoven. Het metaalbewerkingsbedrijf heeft daarmee haar zetcapaciteit verder uitgebreid naar een grotere buiglengte en meer buigkracht.

Met een buiglengte van 3100 mm en een tonnage van 160 ton, sluit de Rico PRCB Synchro kantpers naadloos aan op de laser en schaar die ook het middelgroot formaat van 3 x 1,5 m kunnen verwerken.

 

7-assige Rico kantpers

Als allround metaalbewerkingsbedrijf levert Jeldi zowel proto's, halffabrikaten als eindproducten in staal, RVS, aluminium, koper en messing. Daarvoor verzorgt het 40 jaar oude familiebedrijf het hele proces van A tot Z. Met expertise op het gebied van metaalbewerking heeft het bedrijf ook een reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van producten. Eigenaar Dik Sweegers: 'We zitten volop in het werk, met name in de plaatbewerking, zowel enkelstuks als serie. Daarin liepen we met één kantpers tegen capaciteitsproblemen aan. Metall kon ons snel helpen met een 7-assige Rico kantpers, uitgevoerd met een Nederlandstalige Delem DA66T besturing, hydraulische klemming en opname voor WILA onder- en de bovengereedschappen. Een referentiebezoek in de buurt bij een soortgelijk model, gaf ons de doorslag. De Rico beoordelen we als een degelijke en goede kantpers, waarmee je direct aan de slag kan en die prijstechnisch bovendien gunstig in de markt ligt. Machineleverancier Metall kennen we al vanaf de oprichting van ons bedrijf. Ook dat speelt natuurlijk mee.'

 

Synchro

De RICO PRCB kantpers is een synchromachine, waarbij de bovenbalk electronisch-hydraulisch wordt gebalanceerd. De positie van de bovenbalk wordt constant gecontroleerd door het aflezen van 2 lineaire encoders (0,01mm precisie) gesitueerd op Y1 en Y2. De plaats en wijze van montage van deze encoders is erg belangrijk. Bij de RICO machines zijn deze dusdanig gemonteerd, dat ze tijdens het buigen niet onderhevig zijn aan uitvering van het frame. Het voordeel hiervan is dat een vervorming van het frame geen invloed heeft op de buighoek welke wordt gebogen. De buighoek wordt gecalculeerd door de CNC zonder dat deze wordt beïnvloed door vervormingen tijdens het buigen.

 

www.metall.nl
www.jeldi.nl

 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts