zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Betere laskap of helm moet genoeg zijn om lasser te beschermen tegen chroom VI


Deventer , 7 november 2017
De nieuwe grenswaarde van chroom VI wordt bij het TIG-lassen van roestvaststaal niet overschreden, maar de lasser moet wel een verbeterde laskap dragen of een lashelm met een hoger beschermingsniveau.

Dit blijkt uit onderzoek van 5xbeter. Later dit jaar zal deze organisatie ook onderzoeken wat de nieuwe grenswaarde van chroom VI betekent voor het MIG-MAG lassen aan roestvaststaal (rvs).

Per 1 maart 2017 is de grenswaarde van chroom VI verlaagd naar 1 μg per m3. Blootstelling aan chroom VI kan plaatsvinden bij het lassen aan rvs. 80 procent van de lasactiviteiten aan rvs wordt uitgevoerd met TIG-lassen. De afgelopen zomer is onderzoek gedaan bij het TIG-lassen van rvs. 5xbeter kan nu bevestigen, dat de nieuwe grenswaarde van chroom VI niet overschreden wordt, mits de lasser een verbeterde laskap draagt (of een lashelm met een beter beschermingsniveau).

 

Ook buiten de lashelm blijken de waarden voor chroom VI erg laag zijn. Dit betekent dat met een goede afzuiging de risico's voor collega's in de buurt te verwaarlozen zijn. Dat is goed nieuws voor de lassers. De verbeterde lashelm heeft een laskap met een vormgeving die goed aansluit op de lasser. Daardoor komt de lasrook niet eenvoudig achter de laskap terecht. 


www.5xbeter.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts