Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Deze ondernemer vond gat in markt na een versleten heup


12 oktober 2017
Auteur:
Rolf Elling
Gerard de Krieger, directeur-eigenaar van Smit Technisch Plastic Spuitgieten wilde zich na zijn heupoperatie weer snel kunnen verplaatsen. En dan het liefst met de auto. Maar het in- en uitstappen was niet echt gemakkelijk. Hij verzon een product dat nu in 54 landen geïntroduceerd gaat worden.

Een nieuwe heup en de revalidatie na de plaatsing hiervan gecombineerd met het auto willen blijven rijden, waren de aanleiding voor het bedenken van een slim hulpmiddel om gemakkelijk uit en in de auto te stappen.

 

Flauwe L

De Krieger begon aan een creatief proces. Hierbij schoten allerlei toepassingen door zijn hoofd om uiteindelijk de Easy-Exit-Grip te ontwikkelen. ‘Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het is een met kunststof omgoten metalen staaf inde vorm van een flauwe ‘L'.  Het uiteinde, de korte kant, steek je in de vierkante deursluiting van de vaste stijl bij de autodeur. Hiermee creëer je een stevig steunpunt om zowel in- als uit de auto te stappen. De Exit-Grip wordt geplaatst in de deursluiting van het portier van de auto waarmee de gebruiker een stevige steun heeft om zowel in als uit de auto te stappen.' De Krieger richtte hiervoor een nieuwe bv op, Elefast. In de Benelux zijn er in korte tijd al enkele tienduizenden van verkocht. Binnenkort wordt dit slimme, innovatieve tooltje in maar liefst in 54 landen geïntroduceerd.

 

Gerard de Krieger is directeur-eigenaar van Smit technisch plastic spuitgietwerk in Tiel. Het bedrijf telt dertig medewerkers en realiseert een jaaromzet van circa 5 miljoen euro. Daarnaast heeft hij Elefast bv opgericht voor slimme innovatieve producten.

 

www.elefast.nl

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts