Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Trumpf neemt belang in Amerikaanse laserfabrikant Acces Laser


Ditzingen (DE), 4 oktober 2017
Trumpf heeft een belang van 85 procent verworven in Access Laser Co., gevestigd n de buurt van Seattle, Everett, Washington. Het bedrijf produceert hoogwaardige CO2-lasers met lage energie.

Die CO2-lasers worden vooral gebruikt om microchips in EUV-lithografie te fabriceren. In deze applicatie dient het licht dat wordt gegenereerd door de low-power CO2-laser, als een laserbron die samen met de Trumpf-laserversterkers in EUV-systemen kunnen worden ingezet. Met deze overname heeft Trumpf succesvol een belangrijke speler geïntegreerd in de supply chain voor EUV technologie.

 

Acces Laser

 Access Laser Co. is opgericht in 1999 en er werken ongeveer 60 mensen in de VS en China. De productportfolio omvat precisielasers met lage output vermogen tussen 100 milliwatt en 50 watt, evenals lasers met piekvermogen tot 1 kilowatt. Het bedrijf richt zich ook op toepassingen op de medische, elektronische en wetenschappelijke markten. TRUMPF en Access Laser Co. hebben ingestemd met de aankoopprijs niet bekend te maken.

 

Peter Leibinger, managing partner en CTO van Trumpf ziet in Access Laser een innovatief laserbedrijf en een kernpartner in het EUV-bedrijf. ‘Samen zullen we eraan werken om de EUV-prestaties verder te verbeteren.' Yong Zhang, oprichter en president van Access Laser is blij met dit partnerschap in de EUV en ziet als lid van de Trumpf-groep de synergie van de twee bedrijven.

 

 

Trumpf neemt belang in Amerikaanse laserfabrikant Acces Laser'
De CO2-laser van Acces Laser worden vooral gebruikt om microchips in EUV-lithografie te fabriceren die samen met de Trumpf-laserversterkers in EUV-systemen kunnen worden ingezet.
1/1
 
 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts