zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Voor 8 miljard aan contracten getekend tijdens één week EMO in Hannover


Hannover (DE) , 26 september 2017
Auteur:
Gerard ten Bulte
De mondiale metaalbewerkers geven aan de komende twee jaar voor 20 miljard euro te willen investeren in productietechnologie. Dit blijkt uit een bezoekersenquête die is gehouden onder de bezoekers van de vorige week gehouden EMO vakbeurs in Hannover.

Volgens Carl Martin Welcker, commissaris-generaal van de EMO Hannover 2017 werden er in de EMO-week alleen al contracten met een totale waarde van 8 miljard euro getekend. Het in Aalen gevestigde SHW Werkzeugmaschinen GmbH verkocht tijdens de beursdagen meerdere machines tegelijk.

 

‘Naast deze onverwachte verkoop, kwamen de bezoekers bij ons op de stand met concrete projecten en welke machines ze daarvoor nodig hebben en zelfs met de afmetingen van de benodigde machines. Tientallen van hen kwamen uit China', vertelde SHW-directeur Anton Müller aan de beursorganisatoren.

 

Minder bezoekers

De EMO is vorige week bezocht door ruim 130.000 vakbezoekers uit de hele wereld. Dit jaar kwam zelfs meer dan de helft uit het buitenland en 70 procent van de buitenlandse gasten kwam uit Europa. Het aantal bezoekers uit Azië is bijzonder sterk gestegen. Ondanks het dalende aantal bezoekers bevestigde de EMO ook dit jaar weer zijn positie als ‘s werelds grootste vakbeurs voor metaalbewerking.


De verwachtingen na de vorige EMO Hannover in 2011 waren hoog. Een hoogtepunt was direct al op de eerste dag met de opening van de EMO door de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier. Op zijn tour bezocht hij onder meer het bedrijf Haimer uit Igenhausen. ‘Dit bezoek heeft ons gemotiveerd om van deze EMO de beste show van alle tijden te maken', Andreas Haimer, managing director van het bedrijf.
Overigens lijkt het een trend dat er steeds minder bezoekers komen naar de EMO Hannover. Dit jaar dus 130.000, in 2013 waren dat er nog bijna 145. 000 en in 2011 waren dat er ongeveer 140.000. Overigens trok de EMO Milaan in 2015 meer dan 155.000 bezoekers en in 2009 bijna 125.000.


Industrie 4.0

Het motto van de EMO - het verbinden van systemen voor een intelligente productie - bleek een echte publiekstrekker, vooral uit het buitenland. De nadruk lag op systemen die meerdere partners kunnen koppelen, cloud-based machine monitoring oplossingen, simulatie software, augmented reality bij machine onderhoud, blockchaintechnologie voor veilige dataoverdracht, nieuwe business modellen en nog veel meer.

 

Nederlandse exposanten

Eén van de Nederlandse exposanten, Timesavers uit Goes, stond onder het motto ‘de volgende stap in de evolutie van precisieslijpen' met een selectie van haar machines in hal 11. De producent van ontbraammachines en breedband schuurmachines heeft een sterke focus op export, slechts 5 procent van de machines heeft Nederland als bestemming. 

 

 

Eén van de blikvangers op de stand van Timesavers was ontbraammachine 42 RB (roterende borstel) series 1350 voor ontbramen, afwerken en kant-afronding. Deze machine won vorig jaar de Red Dot Award voor design. De multi-roterende borstelmachine met acht aggregaten, kan gelijkmatig ontbramen en de kanten van metaal afronden. Hierdoor is het mogelijk een afrondingsradius te creëren tot 2 mm. Vanuit de markt klonk er echter ook de behoefte aan een kleine variant, vertelt marketing- en communicatiemanager Dennis Simons van Timesavers. ‘Daarom presenteerden we deze week op Schweissen & Schneiden in Düsseldorf een nieuwe variant uit de 32-serie. Deze ontbraammachine heeft zowel qua formaat en dus ook qua prijs een wat toegankelijkere instap voor mkb.'


Deze nieuwste Timesavers ontbraammachine is een compacte droogwerkende machine voor het ontbramen en afronden van materiaalsoorten als aluminium, staal en RVS. De machine is uitgerust met dezelfde look als de 42 series RB. Door het gebruik van de vacuümtafel kunnen naast grote delen ook zeer kleine delen worden verwerkt.

 

www.timesaversint.com

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts