Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Samenwerking Stiphout Plastics en Attero in Montfort


Montfort, 21 september 2017
Stiphout Plastics en Attero gaan 'strategisch samenwerken' op het gebied van recycling van kunststoffen. Stiphout blijft een zelfstandig bedrijf maar biedt Attero de mogelijkheid om over enkele jaren medeaandeelhouder te worden van Stiphout Plastics in Montfort.

Stiphout Plastics is gevestigd op de locatie van Attero in het Limburgse Montfort en wast en maalt sinds 2015 de harde kunststoffen HDPE en PP. Attero heeft een sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingen in Wijster en produceert onder meer deze beide stromen. Behalve het leveren van de grondstoffen voor de was- en maallijn, financiert Attero een aanzienlijke uitbreiding van de bestaande verwerkingscapaciteit van Stiphout Plastics in Montfort. Stiphout blijft een zelfstandig bedrijf maar biedt Attero de mogelijkheid om over enkele jaren medeaandeelhouder te worden.

 

HDPE en PP

Stiphout Plastics is specialist in het recyclen van kunststoffen. Directeur Eline Stiphout: 'Wij hebben een operationele lijn voor het koud wassen en malen van harde kunststoffen HDPE en PP. Die zijn gewild als grondstof. Wij willen onze groei versnellen en het samenwerken met Attero maakt dat mogelijk.'

 

Directeur Paul Ganzeboom van Attero: "Voor ons is afzet van gesorteerde stromen naar een gecertificeerd bedrijf belangrijk. Bovendien heeft Stiphout een groot netwerk voor maalgoed en granulaat in binnen- en buitenland. Ook krijgen we de kans om testen te doen voor de verwerking van specifieke stromen harde kunststoffen."

 

Waarde

Voor Stiphout is de samenwerking waardevol omdat Attero met zekerheid een constante stroom inputmateriaal kan leveren. Voor Attero geeft Stiphout de zekerheid van recycling van stromen harde kunststoffen. Ook zit meerwaarde voor Attero in het hoogwaardiger vermarkten van maalgoed en granulaat naar eindgebruikers.

 

Circulair

Stiphout is gevestigd op de verwerkingslocatie van Attero in Montfort. De installatie maakt gebruik van gezuiverd water en groene stroom die wordt opgewekt uit biogas. Zowel het water als het gas zijn afkomstig uit de naastgelegen voormalige stortplaats.

 

Attero bouwt momenteel een polymerenrecyclingplant in Wijster. Gesorteerde verpakkingsfolies (LDPE) worden hier vanaf eind 2017 gewassen en opgewerkt tot hoogwaardig granulaat. Attero investeert hierin ruim 25 miljoen euro en gaat jaarlijks veertien duizend ton circulair eindproduct produceren.

 

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts