Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Grotere buigautomaat voor Stacon Plaatbewerking


Dodewaard, 11 augustus 2017
Auteur:
Gerard ten Bulte
Stacon Plaatbewerking heeft een nieuwe Variobend buigautomaat type DB 8-2.0 in gebruik genomen. Deze machine buigt volautomatisch platen up en down tot 8,6 meter lang en 2 mm dikte (staal) of 3 mm aluminium. Nadat een plaat in de machine is gelegd wordt deze met grijpers vastgepakt en gepositioneerd. Vervolgens worden in een rap tempo alle geprogrammeerde buigingen gedaan zodat het gewenste profiel ontstaat.

Begin 2015 kocht Stacon ook een Variobend 8 meter volautomaat echter met een kleinere capaciteit (1,5 mm). De huidige 2,0 mm machine was toen nog niet in beeld, deze bracht Variobend later op de markt. Het verschil tussen de machines is echter zo groot dat eigenaren Rint en Robbin Wagenaar eind vorig jaar op de Euroblech in Hannover besloot de machine weer in te ruilen.


‘Wij zijn een metaalzetterij en we kregen steeds meer aanvragen voor grote projecten. Projecten voor het fabriceren van profielen voor gevelbekledingen. We hebben regelmatig zulke grote projecten waar onze oude machine soms wel een paar weken druk mee was. De verschillen met de oude Variobend zijn niet alleen die 0,5 mm meer capaciteit maar ook een veel grotere nauwkeurigheid en snelheid. De nieuwe machine heeft een automatische verstelling van de buigradius. Doordat deze verstelling met servomotoren gedaan wordt daarmee ook de bombering uitgevoerd en verloopt de verstelling ook veel soepeler en sneller. In de materiaaltabel kan voor elk materiaal en dikte afzonderlijk de buigradius en bombering worden voorgeprogrammeerd. Hierdoor stelt de machine zich snel in, buigt heel snel en het resultaat is een spatzuivere buiging. Daarom hebben we gekozen om de oude machine in te ruilen voor deze Variobend', zegt Robbin Wagenaar. Dit leverde ons al een opdracht op voor het vervaardigen van profielen voor Deltion in Zwolle.

 

Variobend is de grootste Duitse producent van langzetbanken. Ondanks haar korte bestaan zijn ze door innovatieve oplossingen een belangrijke speler in de markt geworden. Zij produceren CNC langzetbanken en volautomatische dubbelbuigers vanaf 4 meter lengte.
Variobend wordt vertegenwoordigd in Nederland en België door Jörg Machines uit Dodewaard .

Stacon Plaatbewerking

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts