Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Metaalunie blij met Nederlandse aansluiting ‘Friends of Industry’


Nieuwegein, 11 juli 2017
Ook Koninklijke Metaalunie is, net als VNO-NCW en MKB-Nederland verheugd dat Nederland zich heeft aangesloten bij de ‘Friends of Industry’, een Europees verband waarbij de krachten worden gebundeld voor een sterke industriële basis van de Europese Unie.

Metaalunie had hier ook al op aangedrongen in haar uitgave BeleidsVisie van juni jl. en een blog die enkele weken geleden is gepubliceerd op www.metaalunie.nl.

 

Europa

In deze blog pleit Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie voor blijvende aandacht voor de industrie en ondernemerschap zowel in Nederland als in Europa. ‘Want uit alle cijfers blijkt telkens weer dat de industrie een belangrijke aanjager is voor de economische groei. Daarom moet Nederland ook in Europa de groeiplannen voor de industrie steunen’, aldus Kleiboer. ‘Daarom is het ook zo belangrijk dat Nederland zich laat gelden als ‘Vriend van de Industrie’. Alleen dan kan het sluimerend huidige economische succes worden omgezet in topprestaties. Zeker nu de Europese Commissie volgend jaar met een nieuwe industriestrategie komt, is het belangrijk dat ook Nederland meepraat over de toekomst van de industrie.’

 

Alert blijven

‘Want’, stelt Kleiboer, ‘ondanks al deze goede berichten moeten we alert blijven. Immers, de goede stemming in de economie kan zomaar omslaan. Dat is de les uit 2008 en dat hebben we sindsdien in de afgelopen jaren al een paar keer gezien. We zien bijvoorbeeld een kleine rimpeling in het consumentenvertrouwen in mei, wat verrassend is ten opzichte van de andere berichten. Gelukkig staat daar het positieve geluid van de MKB ondernemers tegenover. Zij zijn aan het begin van het tweede kwartaal zeer positief gestemd. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, verbeterde voor het derde kwartaal op rij en kwam uit op 15,0. Maar het blijft nodig om goed op te letten.’

 

Transities

De focus van de toekomst van de industrie zou volgens ‘Friends of Industry’ moeten liggen op twee grote transities waar de Europese industrie de komende jaren mee te maken krijgt, namelijk digitalisering en verduurzaming. Om daarin succesvol te zijn is, is samenwerking nodig. Op dit moment is de markt in Europa nog sterk versnipperd en zijn de energiekosten voor het bedrijfsleven fors, net als de kosten voor bedrijven als gevolg van regulering. Het is belangrijk dat ook Nederland zich hiervoor inzet, stellen de ondernemingsorganisaties.

 

 

 

 

 

Uit alle cijfers blijkt telkens weer dat de industrie een belangrijke aanjager is voor de economische groei.

 

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts