Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Blog Rolf Elling: Nee, geen doemscenario


Deventer, 22 juni 2017
Auteur:
Rolf Elling
We krijgen op korte termijn echt een probleem met zijn allen in de maakindustrie. Of sterker nog, we hebben al een probleem. Als zo’n 80 procent van de verspanende bedrijven in Nederland stelt dat in de afgelopen jaren het steeds moeilijker is geworden geschikte medewerkers aan te trekken en waarvan dan circa 60 procent verwacht dat dit in de loop van 2017 nog lastiger zal worden. tja, dan wordt het echt lastig.
 Bedrijven zullen in het ergste geval, en dit is absoluut geen doemscenario, nee moeten verkopen aan hun klanten en dan kan het heel snel bergafwaarts gaan. Ondanks deze ‘gevaren' blijft de sector zelf in mijn ogen nog te weinig investeren in scholing van de huidige medewerkers. Dus wat dit betreft is het ook wel de hand in eigen boezem steken.

 

Verder blijkt dat de koplopers opnieuw dubbel zo hard groeiden. En deze bedrijven weten hun winstmarge op peil te houden, waar deze voor de sector als geheel is afgenomen.

Koplopers doen het goed en dus beter dan de middenmoot. Terwijl er ook bij deze groep wel potentie ligt. Ze moeten echter wel aan de bak, anders missen ze de boot. Hoe dit nu aan te pakken. Wat nu te doen.

 

In ieder geval moet het personeelsbestand op peil blijven, laten we daar maar eens mee beginnen. Hierbij start het met het behouden van het huidige personeel. Geef ze ook de gelegenheid om opleidingen te volgen, door te groeien en zo waardevoller te worden voor uw bedrijf. Het mes snijdt dan vaak aan twee kanten. De medewerker is in zijn nopjes dat hij in de gelegenheid wordt gesteld door te leren en daarmee zijn weg omhoog te vinden en de werkgever is blij omdat de drang van de medewerker om te verkassen, behoorlijk vermindert. Ik zeg: doen.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts