Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Werknemers Honeywell Elster Instromet staken voor de poort van Gasunie


Silvolde, 19 juni 2017
Honeywell Elster Instromet in Silvolde gaat een bedrijfsgebouw en machines verkopen en verplaatst werk naar het Duitse Mainz. Volgens vakbond FNV Metaal gaat Honeywell voor een snelle winst. De bond verwijt het bedrijf dat het geen fatsoenlijk sociaal plan wilt afsluiten voor de zestien ontslagen werknemers uit Silvolde.

Daarom gaan Honeywell-werknemers dinsdag 20 juni actievoeren voor de poort van de Gasunie, een van de belangrijkste klanten van Honeywell. EBij lster Instromet worden onder meer meetsystemen ontworpen en gebouwd.

 

De Belgen wel

Wilfred Beens, bestuurder FNV Metaal: ‘Bij verwijtbaar ontslag, zoals nu het geval is, hebben werknemers recht op een goed sociaal plan. Als grote klant kan Gasunie Honeywell aanspreken op zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar Gasunie geeft tot nu toe niet thuis. Dit in tegenstelling tot Fluxys, de ‘Belgische Gasunie', dat eerder wel gehoor gaf aan de oproep om de medewerkers te steunen.'

 

Zesde stakingsweek, stakingsdag 16

De medewerkers van Honeywell staken al wekenlang voor een fatsoenlijk sociaal plan, waarin ook de verwijtbaarheid in een hogere ontslagvergoeding wordt meegerekend. Daarnaast eisen de medewerkers een langere looptijd van het sociaal plan, omdat verwacht wordt dat op termijn de overige banen ook uit Silvolde gaan verdwijnen. Met de actie bij de Gasunie gaan de medewerkers hun zesde stakingsweek in en hun zestiende stakingsdag.

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts