zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Desktop Metal lanceert 3D-printer voor massaproductie in metaal


Burlington (VS), 15 juni 2017
Het Amerikaanse bedrijf Desktop Metal introduceert een tweetal systemen voor het 3D-printen van metalen producten. DM Studio maakt rapid prototyping van metalen onderdelen mogelijk, terwijl DM Production is gericht op massaproductie van hoge resolutie metalen onderdelen.

Met de DM Studio en DM Production wil Desktop Metal naar eigen zeggen een fundamentele verschuiving teweegbrengen in de wijze waarop producten worden ontwikkeld en op de markt worden gebracht. Met de twee systemen wil het Amerikaanse bedrijf de productie van prototypes en massaproductie van metalen onderdelen zowel goedkoper, sneller als veiliger maken. 

 

DM Studio

Het DM Studio systeem bestaat uit een printer, een systeem voor ontbinden en een systeem voor sinteren. De oplossing biedt gebruikers de mogelijkheid in eigen beheer complexe metalen onderdelen in 3D te printen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ‘Bound Metal Deposition' (BMD), een proces dat door Desktop Metal is ontwikkeld om nauwkeurige en reproduceerbare onderdelen te produceren uit metaal. Het bedrijf noemt de technologie vergelijkbaar met ‘Fused Deposition Modeling' (FDM), de technologie waarvan veel 3D-printers gebruik maken. Het systeem maakt het volgens Desktop Metal tien keer goedkoper om metalen prototypes te produceren dan bestaande technologie.

 

Vrij hangende delen printen ook mogelijk

Het systeem maakt gebruik van cloud gebaseerde software, waarmee ontwerpers van in CAD-software ontworpen onderdelen direct in DM Studio prototypes kunnen printen. In sommige gevallen is het noodzakelijk ondersteuning mee te printen om complexere onderdelen te kunnen printen, zoals objecten met vrij hangende delen. In dit geval maakt DM Studio gebruik van de door Desktop Metal ontwikkelde ‘Separable Supports', die met de hand kunnen worden verwijderd. 

 

Eindelijk een concurrent van gieten

Daarnaast lanceert Desktop Metal DM Production, een systeem gericht op de massaproductie van metalen onderdelen. DM Production is volgens het bedrijf de snelste 3D-printer voor de massaproductie van hoge resolutie metalen onderdelen die momenteel beschikbaar is. De printer maakt gebruik van Single Pass Jetting (SPJ) technologie, die DM Production volgens Desktop Metal honderd keer sneller maakt dan ieder laser-gebaseerd additief productiesysteem. Deze hogere snelheid vertaalt zich voor gebruikers in lagere productiekosten van onderdelen, waardoor 3D-printen voor het eerst kan concurreren met andere massaproductietechnieken zoals gieten. 

 

Ruim 100.000 euro

Het DM Studio systeem is beschikbaar vanaf 120.000 dollar en wordt geleverd inclusief 3D-printer en apparatuur voor zowel het ontbinden als sinteren van producten. Het systeem is naar verwachting vanaf augustus 2017 leverbaar. Het DM Production systeem is leverbaar vanaf 2018.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts