Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Machinepark Precisiewerk Zierikzee verwoest door hevige brand


Zierikzee, 15 juni 2017
Bij metaalbedrijf Precisiewerk Zierikzee (PWZ) heeft dinsdagavond en -nacht een grote uitslaande brand gewoed. Er was flinke rookontwikkeling. Het machinepark is verloren gegaan.

De brand brak dinsdagavond rond 19.45 uur uit. Drie brandweerkorpsen snelden toe. In totaal zijn ongeveer vijftig brandweermensen ingezet. Rond 21.25 uur woedde de brand nog volop. De intensiteit van de brand en de rook begonnen rond 22.00 uur af te nemen. 

 

Tweede brand

Rond 23.15 uur brandden er nog enkele vuurhaarden in het gebouw die lastig te bereiken waren voor de brandweermannen. Om 23.20 uur werd het sein brand meester gegeven. Na enkele uren nablussen keerde de brandweer om 3.00 uur terug naar de kazerne. De brandweer werd om 5.30 uur opnieuw gealarmeerd, omdat er vuurhaarden waren opgelaaid. Een uur later waren de laatste vlammen geblust.

 

Ontploffingen

De brand bij PWZ Zierikzee is volgens officier van dienst Joop Juffermans ontstaan in een van de ovens. Het vuur heeft een andere oven aangestraald. Het bedrijf werkt veel met gas waardoor het vuur snel uitbreidde. Af en toe klonken ontploffingen, mogelijk van gasflessen.  

 

Machines verwoest

Het Zeeuwse PWZ is opgericht in 1975. Het bedrijf is specialist in gietwerk en rapid prototyping, maar verzorgt ook draai-, frees-, las-, boor-, en polijst- en trommelactiviteiten. De machines van het bedrijf zijn verloren gegaan. De kostbare mallen zijn waarschijnlijk wel gered.

 

Heel moeilijk om weer op te bouwen

Bij het personeel is de verslagenheid groot. Sommigen werken al sinds de oprichting bij Precisiewerk Zeeland, 39 jaar geleden. 'Ik denk dat het heel moeilijk is om dit bedrijf opnieuw op te bouwen. De machines die hier staan, moeten echt met de hand worden gemaakt', vertelt Huib Verton van het bedrijf tegen Omroep Zeeland.

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts