Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Metaalunie voorstander van Scholingspact


Nieuwegein, 13 juni 2017
Koninklijke Metaalunie pleit voor een Scholingspact, een breed maatschappelijk akkoord dat voortvloeit uit het Techniekpact. Met het pact investeren ondernemers, werkenden, overheden en onderwijsinstellingen gezamenlijk in leren, innoveren en werken voor de huidige en toekomstige beroepsbevolking. Metaalunie vindt het een logische, haast onvermijdelijke stap voor de technische sectoren.

Een nieuw kabinet kan het huidige Techniekpact met een Scholingspact op een hoger plan tillen. Het moet een nationaal akkoord voor leren, innoveren en werken in de techniek worden. ‘Dat is hard nodig', zegt Anne Marie Heij, beleidssecretaris onderwijszaken Metaalunie, in de Metaalunie juni-uitgave van BeleidsVisie, die volgende week verschijnt. ‘Bij een Scholingspact Techniek is het van belang dat er een goede focus komt op de beoogde resultaten, de noodzakelijke - financiële - middelen en het voortbouwen op en aanscherpen van bestaande infrastructuren.' Een Scholingspact moet wat betreft Metaalunie, aanvullend zijn op wat er al is en bewezen heeft te werken. Heij: ‘Er zijn doelgroepen, die nog onvoldoende aansluiten op de arbeidsmarkt, zoals vrouwen, vluchtelingen en langdurig werklozen. Ook het bewustzijn van werkenden, dat je jezelf verder kunt ontwikkelen via werk en opleiding, verdient nog meer impulsen.'

 

‘Het is hartstikke moeilijk om aan gekwalificeerd personeel te komen. We hebben te maken met vergrijzing. Bovendien zien we werk terugkeren naar Nederland. Ook dat zet druk op het personeelsbestand.' Het steeds nijpender wordend tekort aan vakkrachten speelt vooral in de bouw, techniek en de metaalsector. Bedrijven uit deze sectoren luiden de noodklok. Het UWV waarschuwt zelfs dat de groei bij bedrijven onder druk komt te staan.

 

www.metaalunie.nl 

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts