Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Blog Rolf Elling: Werkers en de werkplek


Deventer, 6 juni 2017
Er zou van alles mis zijn met de werkplekken van medewerkers. In de volle breedte. Dus niet alleen op het vlak van kantoorfuncties, maar ook in productieruimten. Het zou zelfs zo erg zijn dat werknemers besluiten bij de desbetreffende bedrijven te vertrekken.

Lawaai, stank, te warm en te koud, te weinig ruimte. Het zijn de ingrediënten waar werknemers zich in hoge mate aan storen. Begrijpelijk, ik denk van wel. Al is dit natuurlijk heel sterk afhankelijk van het werk wat moet worden gedaan.


Als ik bijvoorbeeld denk aan de harde werkers in de maakindustrie dan horen bepaalde werkomstandigheden er gewoon bij. Uiteraard is de werkgever verplicht om het een en ander zo goed mogelijk in te richten. En hiermee de werkomgeving zo goed mogelijk in te richten voor de desbetreffende werkzaamheden.


Maar bij bepaalde werkzaamheden kan dit simpelweg niet. Dan houdt het gewoon op.  Ach en ik denk maar zo, overal is wel eens wat, bij de ene werkgever heb je andere pluspunten en voordelen dan bij een andere.


Het gaat er in mijn beleving om dat de werknemer met plezier in zijn lijf naar het werk gaat. Dat is het belangrijkste. De omgeving is dan te beïnvloeden. Dat kan heel eenvoudig. Mochten er storende elementen zijn, gooi dit gewoon in de groep. Maak het dus bespreekbaar en kom ook zelf met alternatieven.


Want dat deze er zijn, daarvan ben ik overtuigd. Ik kom ze in ieder geval met regelmaat tegen, niet alleen bij de bedrijven zelf, maar zeker ook op relevante beurzen. Slimme oplossingen voor genoemde problemen op het werk, ze zijn er echt wel.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: http://www.facebook.com/vraagenaanbod

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts