zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

HP toont 3D-printer op Landré-event die concurreert met spuitgiettechniek


Houten, 16 mei 2017
Landré presenteerde samen met HP tijdens het 3D-Printing Event het HP 3D-JetFusion printsysteem voor het eerst aan de maakindustrie in de Benelux. Met deze nieuwe 3D-printer biedt HP lagere kosten per product waarmee de HP printer als productiemachine sterk concurreert met conventionele spuitgiettechniek.

HP heeft dan ook de ambitie om een significant deel van de markt voor 3D-printsystemen te veroveren. Volgens Victor Marti, market manager van HP inc. Barcelona, zetten de marktontwikkelingen daarvoor alle seinen op groen. Digitization, zoals in de printing- en muziekindustrie, de conversie van voorraadhoudend naar On Demand produceren, customization en de vraag naar een toenemende complexiteit, zijn marktontwikkelingen die mede door 3D-printsystemen mogelijk worden gemaakt. ‘De markt voor 3D-printsystemen groeit op dit moment sterk, waarbij we al van een megatrend mogen spreken. Dat biedt een groot potentieel voor HP. Juist de conversie naar On Demand produceren zal een enorme impact op de supply chain hebben en HP wil dat met haar nieuwe systemen faciliteren', aldus Victor Marti.

Naast de hardware en ontwikkeling van nieuwe printmaterialen streeft HP naar één standaard voor het uitwisselen van bestanden voor 3D-printontwerpen, zoals pdf voor publicaties en jpg voor beeld.

 

Key concept

 De presentatie maakte ook direct de unieke kenmerken van het HP concept duidelijk. HP maakt in haar nieuwe 3D-printers dankbaar gebruik van printkoppen zoals daar al vele miljoenen van in de 2D printers van HP zijn verwerkt. Daarmee bestrijkt HP het volledige werkoppervlak in 8 seconden. Bij iedere stap wordt 0,07 mm opgebouwd, zodat het hele bouwvolume in ongeveer 10 uur geprint wordt. Ook voor het printmateriaal gaat HP uit van een uniek en eigen ontwikkeld concept van voxels; de 3D equivalent van de 2D pixel uit de traditionele HP printtechnologie. De printkoppen injecteren vervolgens fusing en detailing agents op de voxels. De fusing agents zorgen ervoor dat de voxels onder invloed van warmte met elkaar worden verbonden. De detailing agents bepalen daarbij de mechanische, functionele en esthetische kenmerken.

 

Printing en cooling gescheiden

HP past voor het printen en koelen twee aparte units toe, waarbij de buildunit na de printcyclus in het coolstation wordt gereden. Voordeel daarvan is dat de printer direct voor de volgende buildunit kan worden ingezet, zonder te wachten op het koeltraject. Het totale proces van printen en koelen duurt bij de HP Jet Fusion 24 uur. Daarnaast kan 80% van de poeders zonder kwaliteitsverlies worden hergebruikt, hetgeen een flinke besparing op de materiaalkosten oplevert en HP een belangrijk deel van haar ‘lower cost per part' aan dankt.

 

Techniek klaar voor serieproductie

Landré, is één van de exclusieve dealers in Europa die de verkoop en service van de HP Jet Fusion 3D printers in de Benelux verzorgt. Het nieuwe systeem van HP voldoet aan alle eisen die de markt stelt aan snelheid, kwaliteit, kosten en betrouwbaarheid. Daarmee wordt het mogelijk series van 1 tot 1.000 stuks sneller en concurrerend te produceren, omdat de productietijd- en -kosten van matrijzen komen te vervallen. Niet verwonderlijk dat 50 procent van alle onderdelen in de HP Jet Fusion printers zijn geprint. Bij de productie van een onderdeel dat voorheen werd verspaand, is de kortste bewerkingstijd bepalend voor de kostprijs. Bij het geprinte deel is dit de hoeveelheid materiaal, waarop HP het ontwerp heeft aangepast. ‘Dat vraagt dus om een andere manier van construeren. De techniek is er klaar voor, alleen moet de markt nog leren de ontwerpen daar op aan te passen', besluit directeur Landré Jan Floor van Egmond.

 

Landré

HP

 

 

HP toont 3D-printer op Landré-event die concurreert met spuitgiettechniek'
Landré presenteerde samen met HP tijdens het 3D-Printing Event het HP 3D-JetFusion printsysteem voor het eerst aan de maakindustrie in de Benelux.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts