zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Goede cijfers, brand, en een ontploffing bij DAF


Eindhoven, 25 maart 2017
DAF heeft vorig jaar weer zwarte cijfers geschreven. Tegelijk kreeg het bedrijf eind vorige week een brand in een productiehal en een ontplofte heftruck voor zijn kiezen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het brandje ontstond volgens een woordvoerder van DAF in de aandrijving van een transportband. Het vuur werd direct geblust, door twee tankautospuiten van de Veiligheidsregio en bedrijfsbrandweer van DAF. Vanwege de rookontwikkeling is de hal even ontruimd, maar korte tijd later kon de productie alweer worden opgestart.


De ontploffing is schijnbaar te wijten geweest aan een technische storing in de heftruck, die mogelijk naast gasflessen stond. Amateurbeelden tonen metershoge vlammen.

 

Goede cijfers

En dan het goede nieuws. Zwarte cijfers. Het bedrijf boekte in 2016 een nettowinst van 390 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag. Dat is een groot verschil met de 565 miljoen verlies het jaar daarvoor.
Dit verlies werd voornamelijk veroorzaakt door een boete wegens kartelvorming, waarvoor DAF 850 miljoen euro opzij zette. Dat bleek ruim 97 miljoen te veel, zodat DAF dat laatste bedrag in 2016 bij de winst kon bijtellen.

 

De overige 293 miljoen is te danken aan een groeiende vraag naar vrachtwagens, waarbij het DAF is gelukt een groter marktaandeel te behalen in Europa. Het bedrijfsresultaat steeg 354 naar 370 miljoen en de omzet van 4,4 naar 4,8 miljard.

 

Mensen en voertuigen

DAF verkocht vorig jaar 46.000 zware trucks (boven de 16 ton) en 10.500 lichtere voertuigen. In 2016 werkten er in Nederland en België en bij de verkoopkantoren in het buitenland meer dan 8.000 mensen (vast en flexibel ), ruim 300 meer dan in 2015.

 

Daf.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de transport?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts