zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

HGG Profiling Contractors wint Metaalunie Smart Manufacturing Award


Nieuwegein, 23 maart 2017
HGG Profiling Contractors heeft de Metaalunie Smart Manufacturing Award gewonnen. Juryvoorzitter Jan Post van Philips Consumer Lifestyle: 'HGG is een toonaangevend bedrijf dat het 'smart' aspect van produceren tot diep in de organisatie heeft doorgevoerd.'

De winnaar werd donderdag gekozen tijdens het Smart Manufacturing Congres bij Metaalunie in Nieuwegein. De jury nodigde daar drie van de acht eerder gekozen districtswinnaars uit om live hun ‘smart productiemethode' te pitchen. Naast HGG Profiling Contractors (winnaar Noordwest) waren dat De Cromvoirtse (winnaar Zuid-Oost) en TBP Electronics (winnaar Zuid-Holland). Zij werden gedeeld tweede.

 

Ook werd dit jaar onverwacht een aanmoedigingsprijsuitgereikt. Deze ging naar het bedrijf 10XL , dat modellen van sleepbassins 3D print.

 

Voortdurend optimaliseren

Post over HGG: 'HGG is een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector. Het bedrijf is voortdurend bezig met het optimaliseren van processen door technologische innovatie, digitalisering en automatisering en realiseert daarmee grote doorlooptijd- en kostenreductie voor zijn klanten.'

 

Het bedrijf faciliteert onder meer het complete ontwerp- en fabricageproces voor de klant . 'Het bedrijf deelt graag zijn kennis met anderen en werkt samen met onderwijs, klanten en toeleveranciers. Het personeel wordt door middel van zelfsturende teams voortdurend betrokken bij product- en procesinnovaties', motiveerde Post de keuze voor het bedrijf.

 

HGG International bv is een wereldspeler op het gebied van 3D-profileren van buizen, balken en andere profielen snijden. Deze positie realiseert het bedrijf door een combinatie van loonsnijden en het ontwikkelen en leveren van snijmachines aan klanten over de hele wereld. De machines worden ingezet voor uitdagende projecten in staalconstructie / -bouw, scheepsbouw, offshore en procesindustrie.

 

Jaarlijkse prijs

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar was het thema ‘Smart Manufacturing', oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

 

 

Districtswinnaars

De andere vijf districtswinnaars zijn ITEQ Industries B.V . (winnaar Midden), Lentink Metaalwaren bv (winnaar Gelre), Optiwa bv , (winnaar Limburg), PM-Bearings bv (winnaar Oost) en STT Products bv (winnaar Noord).
'Alle districtswinnaars zijn mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in ‘bedenken' in combinatie met ‘maken', nu en in de toekomst', aldus Jan Post.

metaalunieaward-dirstrictswinnaars+jury

Alle districtswinnaars en de jury

 

Jury

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jan Post (Philips Consumer Lifestyle, 2e links), Jacqie van Stigt (FNV), onze hoofdredacteur Rolf Elling (1e links), Egbert-Jan Sol (TNO, 1e rechts), en Jan Willem Boezel (2e rechts, technisch directeur bij Van Raam en winnaar van de Smart People Award 2015).

jury 

www.metaalunieaward.nl

HGG Profiling Contractors wint Metaalunie Smart Manufacturing Award'
Mark Helder, directeur van HGG, gaat de cheque ter waarde van 5.000 euro besteden aan zijn personeel. 'Zij hebben een heel groot aandeel in dit succes. Morgen gaan we in elke geval bowlen, dan gaat het misschien al wel op', grapte hij.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts