zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Massief houten, verplaatsbare woonstudio’s geopend in Leiden


Leiden, 9 maart 2017
Leiden is een bijzonder wooncomplex rijker. Aan de Sumatrastraat zijn zestien Finch woonstudio’s geopend. De massief houten studio’s zijn all-electric en verplaatsbaar.

Finch is een duurzaam modulair bouwsysteem, ontwikkeld door Finch Buildings, voor binnenstedelijke inbreiding, tijdelijke en permanente huisvesting. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen bouwt de modules van massief hout. Woningstichting Ons Doel heeft de studio's aangeschaft, vooral vanwege het duurzame karakter en de verplaatsbaarheid van de modules.

 

Duurzaam

De woonstudio's zijn ‘all-electric', hebben triple beglazing, zijn volledig van hout gemaakt, zijn prefab ontwikkeld en hebben een energie-index 0,77. Projectmanager Erwin Slagboom: ‘Deze is direct gekoppeld aan de verhuurprijs. Laten we de huizen nu al voldoen aan hogere normen dan de vereiste normen, is de stap naar 'nul op de meter' straks snel en relatief eenvoudig te maken. Woningcorporaties ontvangen een energieprestatievergoeding voor huizen die aan de 'nul op de meter'-norm voldoen. Finch is geschikt om dit te realiseren.'

 

Verplaatsbaar

Hoewel de woonstudio's minimaal 40 jaar meekunnen, voorzien ze in een tijdelijke woonbehoefte. De kwaliteit van permanente woningen dus, op een tijdelijke locatie. Zo worden de woonstudio's aan de Sumatrastraat nu ingezet voor een begeleid wonen project voor mensen die om uiteenlopende redenen dakloos zijn geweest. Over drie jaar maken deze plaats voor nieuwbouw en worden de modules verplaatst naar een nieuwe plek in Leiden om een andere woonbehoefte te vervullen.


www.degrootvroomshoop.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in hout?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie