zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

'Ontwerpen geïnspireerd op de ronde vormen van de vrouw'


Nieuwegein, 26 juli 2016
De eerste groep studenten van de mbo-niveau-4-opleiding Ontwerpend Meubelmaker van het Bouw & Interieur College in Nieuwegein is afgestudeerd.

Winkelbalies, bars in cafés, counters in schoolkantines: dat is wat de studenten ontwerpen en maken. Keukens of kleinere meubels, zoals kasten en stoelen. Kortom: meubels en interieurs van hout, plaatmateriaal, metaal, kunststof of textiel. Ontwerpend meubelmakers beschikken over een flinke dosis creativiteit en zijn ondernemend ingesteld. Hierdoor hebben de studenten mooie eindwerkstukken afgeleverd, waarvoor een aantal zelfs betalende klanten had. Onder de werkstukken waren onder meer een zitelement geïnspireerd op een tribune, een bed geïnspireerd op een walvis, een meegroeiende kinderstoel, een sidetable en een mooie kast.

 

Tu Weisscher, student Ontwerpend Meubelmaker : ‘Werken met hout is mijn passie. Daarom koos ik voor deze opleiding. Ik heb stage gelopen bij meubel- en interieurontwerpers. Daar maakten we een luxe kantoorinrichting voor een hip bedrijf. Ik begon als houtbewerker en nu voel ik mij een totaalontwerper. Dit is gelukt door wat ik allemaal in de praktijk heb geleerd. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld en werk als zzp’er aan diverse opdrachten. Mijn ontwerpen zijn geïnspireerd op de ronde vormen van de vrouw. Mijn ‘lepelstoel’ en ‘lippentafel’ zijn een groot succes. Mijn mobielstandaard ligt al in de winkel. Na de opleiding wil ik een eigen bedrijf starten en beroemd worden.’

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts