zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

ASML, Vanderlande en Huisman helpen beginnende maakbedrijven op weg


Den Haag, 6 april 2016
Op 31 maart vond TEDxBinnenhof ‘Made in Europe’ plaats in de Ridderzaal. In deze speciale editie verdedigen de tien meest inspirerende Europese ondernemers hun idee. Voor het Make Next Platform was een bijzondere samenwerking met TEDxBinnenhof opgezet in de vorm van een side event in Nieuwspoort Den Haag.

Dat was tevens de kick-off van het Make Next Platform. Dit samenwerkingsverband biedt de toekomstige generatie maakbedrijven toegang tot de netwerken, kennis en expertise van de toonaangevende Nederlandse maakbedrijven ASML, Huisman en Vanderlande. Het Make Next Platform is bedoeld om technologie, kennis en business ervaringen te delen, best practices uit te wisselen, jonge maakbedrijven te coachen en te helpen in hun ontwikkeling naar wereldspelers. De mix van ervaring, kennis en nieuwe ideeën vergroot ieders innovatievermogen en creëert interessante dwarsverbanden.

 

‘De maakindustrie is belangrijk voor onze economie. Een paar jaar geleden dacht men nog dat Nederland zich geheel zou moeten richten op de diensten- en financiële sectoren, maar nu is er terecht veel aandacht voor onze maakindustrie', vindt het Make Next Platform. ‘Vooral de innovatieve, zelfscheppende maakbedrijven, oftewel oem'ers, creëren kansen. Zelfscheppende maakbedrijven realiseren meer toegevoegde waarde en staan sterker in de keten doordat ze eindoplossingen aan de klant leveren. Traditioneel is de productiviteitsstijging in deze industrie veel sterker dan in de bouw- of dienstensector. Voor jonge, innovatieve maakbedrijven is het echter niet eenvoudig om door te groeien. Innovatie vergt investeringen in r&d maar ook durf en talent. Samenwerking met sterke partners en open innovatie zijn hierbij cruciaal.' Drie toonaangevende bedrijven van de Nederlandse maakindustrie, ASML, Huisman en Vanderlande, gaan nu, samen met de Stichting Technology Rating (STR), de meest veelbelovende jonge, zelfscheppende maakbedrijven helpen om door te groeien.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts