zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Gelderblom levert Eshuis Metaal drie Okuma's voor flexibele automatisering


Hardenberg, 24 augustus 2015
Gelderblom heeft aan Eshuis Metaal twee horizontale bewerkingscentra van het type MB 5000 en een draaimachine van het type LB4000EXII geleverd. De machines worden ingezet voor onbemande productie van kleine series voor afnemers in het high end segment van de industrie: hoogwaardige machinebouw, aerospace, mechatronica, medische techniek, oil & gas en petrochemie.

De drie machines zijn geleverd in de periode van oktober 2014 tot mei 2015. De investering in de nieuwe machines vloeit voort uit veranderingen in de markt waarbij afnemers grote series vaker uitbesteden aan bedrijven in lagelonenlanden. Als reactie daarop ligt bij Eshuis de nadruk steeds meer op kleinere series complexe precisieproducten en repeterende orders. Dit brengt bepaalde eisen met zich mee, zoals 'in process' kwaliteitsbewaking en een grote capaciteit van het gereedschapmagazijn in de machine. Eshuis Metaal is toeleverancier van hoogwaardige draai- en freescomponenten,

 

Palletpool

De nieuwe machines van Okuma voldoen aan deze criteria. Het in mei van dit jaar geïnstalleerde bewerkingscentrum is bijvoorbeeld voorzien van een palletpool met tien pallets. Het gereedschapmagazijn biedt plaats aan 218 items, waaronder tastersystemen voor het 'in process' meten en bepaling van werkstuknulpunten. Een breukdetectiesysteem voorkomt machinestilstand. Bij het beladen van de palletpool beoordeelt de procesbewakingssoftware of er voldoende gereedschap aanwezig is voor de verschillende producten en of dit aan de specificaties voldoet. De gereedschapwaarden worden vanuit het voorinstelapparaat via een netwerk in de machine ingelezen. De software beoordeelt van tevoren of de productie doorgang kan vinden.

 

Onbemande productie

Belangrijke overwegingen voor de keuze voor Okuma en daarmee voor importeur Gelderblom waren de leveringstijd, de ervaringen van gebruikers met dit type machines, de ondersteuning bij automatisering en de reputatie van de importeur. In de ervaring van de directie ontlopen de prijzen van de verschillende aanbieders in het A-segment elkaar niet veel. Wat wel een rol speelt is de mogelijkheid de software voor bijvoorbeeld procescontrole klantspecifiek aan te passen. Inmiddels vindt al onbemande productie op de nieuwe machines plaats.

 

Eshuis Metaal
Okuma
Gelderblom

Gelderblom levert Eshuis Metaal drie Okuma's voor flexibele automatisering '
De twee bewerkingscentra voor de onbemande productie van kleine series. Links de machine met palletpool.
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts