zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Fusie Ruukki en SSAB is zo goed als rond


Brussel, 16 juli 2014
De Europese Commissie heeft de fusie tussen SSAB en Rautaruukki goedgekeurd. Dit akkoord is nog wel onder het voorbehoud en de toezegging van SSAB om de activiteiten van haar Nordic Steel Distribution en de Finse staalbouwsector af te stoten.

‘Het gaat hierbij om een staalservicecenter in Zweden en in Finland, Tibnor Oy in Finland (volledige dochteronderneming van Tibnor AB), het 50 procents belang in Norsk Stål AS (NS), Norsk Stål Tynnplater AS (NST) en Plannja Oy in Finland (een volledige dochteronderneming te Plannja AB). SSAB zal onmiddellijk beginnen deze takken te verkopen. 'Deze desinvesteringen hebben geen invloed op de eerder gecommuniceerde synergie', meldt SSAB in een persbericht. Goedkeuringen zijn eerder al toegekend in Rusland, Turkije en Oekraïne. Hiermee is alles klaar voor de voltooiing van de fusie.

 

Aandelenruil

Afgelopen januari werd de voorgenomen fusie tussen beide staalconcerns bekend. Via een aandelenemissie krijgt de Zweedse producent 52 procent in handen en de Finse 48 procent. Voor elke Rautaruukki-aandeel worden 0,4752 nieuwe SSAB-aandelen A en 1,2131 nieuwe aandelen van klasse B aangeboden. De totale waarde van het ruilaanbod bedraagt 10,1 miljard Zweedse kronen (= 1,1 miljard euro). De twee grootaandeelhouders, Industrivarden met een aandeel van 18,2 procent in SSAB en Solidium Oy met 39,7 procent van alle geplaatste aandelen in Rautaruukki hebben eerder al hun volledige steun aan de voorgestelde fusie gegeven.
Het ruilbod waarbij SSAB een bod doet op alle uitstaande aandelen Rautaruukki die geen eigendom zijn van Rautaruukki of haar dochtervennootschappen loopt af op 22 juli 2014. De transactie zal worden afgesloten indien 90 procent van de aandeelhouders de aandelenruil hebben geaccepteerd.

 

Synergie

De gezamenlijke verkoopcijfers op basis van cijfers uit 2013 bedragen 63 miljard Zweedse kronen (7,3 miljard euro) en een productie van ongeveer 8,8 miljoen ton staal; op de balansen staat een gezamenlijke netto schuld van 21,9 miljard Zweedse kronen (2,5 miljard euro). De voorgestelde fusie zal door de synergie-effecten de jaarlijkse kosten met ongeveer 1,4 miljard Zweedse kroon omlaag brengen (150 miljoen euro).
Het fusiebedrijf zal zich blijven richten op de productie en verkoop van een breed aanbod hogesterktestaal, standaard strip- en plaat-producten evenals buisvormige staalproducten.

 

Rautaruukki
SSAB  

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts