zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

VDL Nedcar start vanaf de zomer productie nieuwe Mini (video)


Eindhoven, 17 februari 2014
VDL Groep heeft vandaag maandag 17 februari samen met BMW Group bekend gemaakt dat vanaf de zomer van 2014 bij VDL Nedcar te Born de nieuwe Mini geproduceerd gaat worden. Stapsgewijs zullen alle voorheen Nedcar medewerkers weer aan het werk gaan.

Voor deze gelegenheid kwamen Harald Krüger en Klaus Draeger, Raad van Bestuur BMW Group, uit München over. Ook Minister van Economische Zaken, Henk Kamp was erbij. Samen kregen zij een rondleiding door de compleet heringerichte autofabriek met haar geautomatiseerde productielijnen. Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, was verheugd dat eindelijk het MINI-model bekendgemaakt kon worden. Ook was hij trots op VDL Nedcar directeur Joost Govaarts en zijn mensen, die de ombouw van de fabriek geheel volgens planning hebben uitgevoerd.

 

Na de overname van NedCar door VDL Groep eind 2012, is per 1 januari 2013 in Born gestart met het herinrichten van de autofabriek voor Mini productie in opdracht van BMW Group. VDL Nedcar medewerkers hebben hier samen met BMW Group en diverse toeleveranciers ruim een jaar lang hard aan gewerkt: van bouwkundige aanpassingen tot logistieke veranderingen en het installeren van nieuwe productiefaciliteiten.

 

Productiestart in de zomer

De voorbereidingen voor de productie van de nieuwe Mini bij VDL Nedcar lopen volgens plan. VDL Nedcar is bijna klaar voor de productiestart in de zomer van 2014. Dit jaar zullen enkele tienduizenden Mini's in Born van de band rollen. Momenteel is ruim de helft van de 1.500 VDL Nedcar medewerkers weer aan het werk. In de loop van dit jaar zullen ook de overige medewerkers stapsgewijs instromen.

De samenwerking met BMW Group verloopt uitstekend. Er is sprake van wederzijds vertrouwen en een open communicatie. Door de onderlinge uitwisseling van medewerkers leren de bedrijven veel van elkaar. VDL heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group.

 

VDL Nedcar

VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto's produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie van circa 200.000 auto's per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bebouwde bedrijfsoppervlakte van ruim 330.000 m², maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces. Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,7 miljoen auto's (DAF, Volvo, Smart en Mitsubishi) in Born gebouwd. Na de overname door VDL Groep eind 2012, werd de fabriek omgebouwd voor Mini productie in opdracht van BMW Group.
De activiteiten van VDL Nedcar sluiten goed aan bij de andere activiteiten van VDL Groep in de automotive industrie. Als toeleverancier voor de internationale personenwagen- en truckindustrie levert VDL al jarenlang een groot scala aan onderdelen, complexe samenstellingen en complete systemen. Tevens is zij leverancier van geautomatiseerde productielijnen voor vele autofabrieken wereldwijd. Zo heeft VDL Steelweld een deel van de productielijnen bij VDL Nedcar succesvol geïnstalleerd. Daarnaast is VDL Bus & Coach de enige producent van bussen in Nederland en een belangrijke speler in Europa. De automotive industrie is een belangrijke markt voor VDL Groep.

VDL Nedcar

 

VDL Nedcar start vanaf de zomer productie nieuwe Mini (video)'
Vanaf links: Jan Mooren (Directie VDL Groep), Wim van der Leegte (President-directeur VDL Groep), Klaus Draeger en Harald Krüger (Raad van Bestuur BMW Group), Henk Kamp (Minister van Economische Zaken) en Joost Govaarts (Directeur VDL Nedcar) bij de carrosserie van de nieuwe Mini in de fabriek in Born.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts