zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Drie genomineerde FSC-projecten dingen mee naar FSC Keten Award 2013


Utrecht, 16 januari 2014
Drie FSC-projecten zijn genomineerd voor de FSC Keten Award 2013. De projecten ‘100 hoog’ en ‘Laan van Spartaan’ in Rotterdam en ‘Het Breed’ in Amsterdam dingen mee naar de eindoverwinning.

Deze projecten zijn geselecteerd op basis van onder andere samenwerking binnen de keten, hoeveelheid en diversiteit van de gebruikte houtsoorten en gebruiksdoel van het project. Op het Nieuwjaars Partner Event 2014, dat plaatsvindt op 23 januari op Landgoed de Horst in Driebergen, krijgen de genomineerden nog een keer de kans om zich te presenteren. Vervolgens bepalen de aanwezigen in de zaal het winnende project. De drie genomineerden zijn te zien op de vernieuwde website http://www.goedhoutproject.nl/.

 

100 hoog - Rotterdam

Deze woontoren van maar liefst 100 meter hoog aan de Wijnhaven in Rotterdam is een echte blikvanger in de skyline van de stad. Het bevat 152 koopappartementen, een inpandige garage en op de begane grond tien commerciële ruimtes. Voor de gevelbekleding is circa 30.000 m1 FSC Oregon pine gebruikt. Het hout geeft het opvallende gebouw een mooie en luxe uitstraling.

 

Het Breed - Amsterdam

Het renovatieproject Het Breed bestaat uit elf woonblokken, totaal 1176 huurwoningen. De woningen zijn begin jaren '70 gerealiseerd. In 2008 is de renovatie gestart waarna deze stil is komen te liggen. In 2012 is deze echter herstart en over 2,5 jaar zal alles gereed zijn. Drie woonblokken zijn in 2013 gerealiseerd. In totaal wordt er ruim 250 m3 FSC-hout gebruikt waaronder vuren, okoume, western red cedar, noord Europees grenen, MDF, meranti, berken en bangkirai. Het Breed is door stadsdeel Amsterdam Noord genomineerd als gemeentelijk monument en is naast de bouwkundige renovatie ook op energie gebied een zeer duurzaam project.

 

Laan van Spartaan - Amsterdam

Dit project bestaat uit drie onderdelen; een sportcomplex, drie woonblokken en diverse commerciële ruimten. Elke woning heeft zijn eigen loggia, welke geheel is betimmerd met houten latjes en is voorzien van een schuifkader waardoor de buitenruimte ook als binnenruimte beleefd kan worden. Ook de gevels, de plantenbakken, de kozijnen, de sportzalen en het plafond van de kleedruimtes en horeca zijn van hout vervaardigd. In het project is circa 48.000 m1 FSC-hout toegepast. Het gebruikte FSC-hout is meranti, vuren en cumaru.

Drie genomineerde FSC-projecten dingen mee naar FSC Keten Award 2013'
Op het Nieuwjaars Partner Event 2014, dat plaatsvindt op 23 januari op Landgoed de Horst in Driebergen, krijgen de genomineerden nog een keer de kans om zich te presenteren.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts