Categories: Actueel

Nieuwe vakbeurs Castforge in Stuttgart

Met dit nieuwe evenement biedt Messe Stuttgart een platform voor zo’n 130 internationale leveranciers van gietstukken en smeedstukken en de gespecialiseerde verwerkers. Het lijkt erop dat de Messe Stuttgart met deze nieuwe beurs een zuidelijke tegenhanger wil zijn voor het westelijke beurskwartet dat onder Bright World of Metals volgend jaar 25-29 juni in Düsseldorf wordt gehouden. Dat kwartet bestaat uit de beurzen Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast.

Gietwerk

CastForge wordt gehouden in de Oskar Lapp Hall (hal 6) op het beurscentrum in Stuttgart. ‘We organiseren CastForge als een beurs waar alles uitsluitend draait om gietwerk en smeedwerk en de verwerking daarvan’, aldus Gunnar Mey, afdelingsdirecteur van de Messe Stuttgart. In het middelpunt van de beurs staan gietstukken die met behulp van mechanische en manuele zandgietprocédés worden geproduceerd, maar ook matrijssmeden, open matrijs smeden, gewalste ringen en warme geëxtrudeerde componenten. Tot de exposanten van CastForge behoren ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het draaien, frezen, slijpen, reinigen, coaten of verzinken van gietstukken en smeedstukken. 

Sommige brancheverenigingen uit het buitenland zien CastForge als een ideale gelegenheid om hun leden in Stuttgart hun producten te presenteren. Zo zal Fundigex, de exportvereniging van Spaanse gieter?en, vertegenwoordigd z?n. ‘Door zich te richten op gietstukken en smeedstukken, is CastForge natuurlijk een uitstekend platform voor onze vereniging om nieuwe zakelijke contacten te ontwikkelen’, laat Fundigex weten. Svaz Sléváren, de Tsjechische gieterijverenigingen, en Tüdöksad, de Turkse gieterijvereniging, zullen samen met Fundigex in CastForge vertegenwoordigd zijn. 

Met het CastForge-ticket heb je ook gratis toegang tot alle parallelle evenementen die tegelijkertijd worden gehouden in Stuttgart. Dat zijn Global Automotive Components and Suppliers Expo, Engine Expo, Automotive Interiors Expo, Automotive Testing Expo, Surface Technology Germany en Lasys, de internationale vakbeurs voor lasermateriaalverwerking. 

www.messe-stuttgart.de/castforge  

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago