Categories: Actueel

Nieuwe jas voor vakbeurs Logistica

Logistica is nu twee jaar nadat de laatste editie is gehouden. Het voormalig g driejaarlijks event is omgezet naar eens in de twee jaar. ‘Drie jaar tussen de beurs blijkt een te lange periode. Vooral de standhouders hebben dit aangegeven in de laatste evaluatie na de beurs in 2015. Alle technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op.  In drie jaar gebeurt er gewoon te veel binnen dit spectrum.’

Actuele kennis

Een beurs is al lang niet meer het platform waar noviteiten worden getoond. ‘Nee, daar wachten de exposanten niet meer op. Het gaat nu veel meer om de beleving het opdoen van actuele kennis over de ontwikkelingen op het logistiek vlak en de congressen hierom heen. De bezoeker moet het op de beurs opgedane de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen’, meent De Weerd.

Logistica telt deze editie vier scala’s, in 2015 waren dit er slechts twee. Het gaat hierbij om ‘move’, ‘store’, ‘pick’ en ‘deliver’. Binnen elk scala worden er live demo’s gehouden. Exposanten kunnen op een interactieve manier tonen welke kennis en oplossingen ze te bieden hebben.

Dag van het magazijn

In 2015 hebben we een start gemaakt met inhoudelijke presentaties met partners en exposanten. Dit krijgt in 2017 een vervolg. Met veel business cases, een dag van het magazijn waarbij de nadruk wordt gelegd op het veilig werken. Hiervoor zal een warehouse theater worden ingericht.

Binnen de maakindustrie is vooral het item magazijn interessant. ‘Veel is er te zien op het vlak van langgoedstellingen in combinatie met de heftruck en hierop de specifieke toepassingen. In het verlengde hiervan is er een waterstof plaza waar kennis kan worden genomen van alternatieve energie voor heftrucks.’

Een beurs anno 2017 is een combinatie van verschillende elementen. ‘Het biedt nog steeds de gelegenheid om vakkennis op te doen en deze op te frissen. Daarnaast is het een ideale gelegenheid om met leveranciers, exposanten, collega’s en de bezoekers binnen de vakgebieden van gedachten te wisselen.  Op deze wijze heeft een vakbeurs nog steeds zijn waarde’, stelt De Weerd.

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Naast een groot en volledig exposantenaanbod, heeft Logistica ook een uitgebreid inhoudelijk programma, met onder andere seminars, demonstraties en informatieve tours. Maak kennis met de nieuwste oplossingen om geld en tijd te besparen en de ergonomie te verhogen.

ICT

Logistica wordt samen gehouden met de jaarlijkse beurs ICT en Logistiek. Dit is het platform voor ICT toepassingen en – diensten in de logistieke keten. ICT & Logistiek is het jaarlijkse event waar (ICT-) oplossingen worden getoond om logistieke processen efficiënt in te richten en effectief uit te voeren. De beurs biedt een actueel  overzicht van toepassingen diensten voor de complete supply chain. Het thema dat dit jaar centraal staat tijdens ICT & Logistiek is Digital Supply Chains.

Logistica en ICT & Logisitiek worden gehouden van 28 tot en met 30 november 2017 in Jaarbeurs Utrecht.


www.logisitica.nl

www.ict-en-logistiek.nl

 

Rolf Elling

Recent Posts

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

4 uur ago

Innovaties in de oppervlaktetechnologie

Technologische innovatie, duurzaamheid en circulariteit in de branche van oppervlaktetechnieken zijn en blijven belangrijk. Ondanks…

5 uur ago

EMO Hannover van zes naar vijf dagen

De duur van EMO Hannover 2025, de beurs voor productietechnologie, wordt ingekort van zes naar…

5 uur ago

Dalende trend in loonafspraken zet door

In april 2024 kwamen nieuwe loonafspraken uit op gemiddeld 4,8 procent. Dit ligt in lijn met de dalende…

5 uur ago

‘Robotiseren gaat verder dan robots implementeren’

Robotiseren, digitaliseren en circulariteit zijn mensenwerk. Robotiseren gaat verder dan het implementeren van robots. Vooral…

10 uur ago

Aantal faillissementen loopt op

In april zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, twintig meer bedrijven failliet verklaard dan in maart, meldt…

10 uur ago