zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
Tosec

Tosec

Tosec plaatbewerking is een metaalbedrijf met een uitgebreid machinepark. Wij snijden, kanten, frezen en lassen plaatwerk op meer dan 20 verschillende machines.

Wij zijn een plaatbewerker met een breed aanbod aan diensten. Ook voor het ponsen, knabbelen, boren, tappen, zagen, knippen en walsen van plaatwerk bent u bij Tosec aan het juiste adres.

Tosec is veelzijdig, snel en op tijd met het toeleveren van plaatwerk!

Meer informatie over Tosec »

Snijbedrijf

Tosec is een snijbedrijf met diverse mogelijkheden voor het CNC-snijden van plaatwerk en metaalsnijwerk. Het uitgebreide machinepark bestaat uit meerdere lasersnijmachines, een plasmasnijmachine en autogeensnijmachine.

Meer over het snijbedrijf »

Lasersnijden

Wij lasersnijden al uw plaatwerk tot 20 meter lang. Lasersnijden van staal, RSV en aluminium en diverse hoog sterkte en slijtvaste staalsoorten tot 25 mm dik. Lasersnijden van Hardox, Domex, Dillidur, Weldox en Dillimax zijn slechts enkele voorbeelden van het plaatwerk dat wij lasersnijden.

Markering
Wij kunnen door middel van graveren de herkenbaarheid van uw product garanderen.

Normering
Lasersnijden volgens EN-ISO 9013-221

Meer over lasersnijden »

Plasmasnijden

Voor het plasmasnijden van lang en groot plaatwerk bent u bij Tosec aan het juiste adres. Bij Tosec is het mogelijk om plaatwerk met een afmeting van 16 meter bij 3 meter te snijden. Ook het nauwkeurig snijden van dik plaatwerk behoort dankzij de 3D Contour Cut 450 snijkoppen tot de mogelijkheden. Wij snijden staal tot 80 mm, aluminium tot 100 mm en RVS tot 120 mm.

Markering
De machine is uitgerust met een inktjet om de herkenbaarheid van uw product te garanderen. Graveren is eveneens mogelijk.

Normering
Plasmasnijden volgens EN-ISO 9013-221

Meer over plasmasnijden »

Autogeensnijden

Bij Tosec is het mogelijk om plaatwerk tot een lengte van 8 meter te snijden. De maximale dikte van dit plaatwerk is 150 mm. De autogeensnijmachine beschikt over 6 snijbranders waardoor Tosec niet alleen groot en dik plaatwerk, maar ook seriewerk kan leveren.

Normering
Lasersnijden volgens EN-ISO 9013-222

Snijkop
De machine is uitgerust met 6 branders

Meer over autogeensnijden »

Metaal zetbedrijf

Tosec is een metaal zetbedrijf met diverse mogelijkheden voor het buigen van plaatwerk. Het uitgebreide machinepark bestaat uit meerdere kantbanken/zetbanken, en een walsmachine.

Meer over het metaal zetbedrijf »

Kanten/Zetten

Met zes kantbanken in Nederland en vier grote kantbanken in Duitsland kan Tosec al uw plaatwerk snel leveren. Door nauwe samenwerking met ons zusterbedrijf Rime in Duitsland kunnen wij uw plaatwerk tot 16 meter kanten. De perskracht voor onze nieuwste kantbank is ruim 2500 ton.

Normering
Toleranties volgens ISO-EN 2768. Extra scherpe tolerantie-eisen haalbaar op verzoek

Meer over kanten/zetten »

Verspaningsbedrijf

Tosec is een verspaningsbedrijf met diverse mogelijkheden voor het verspanen van plaatwerk. Het uitgebreide machinepark bestaat uit meerdere freesmachines, de grootste daarvan heeft een bereik van 7.000 mm bij 1.200 mm bij 1.300 mm (XYZ). Het verspaningsbedrijf is gespecialiseerd in het frezen, boren, tappen, langgatboren, gladwalsen en knabbelen van lang en groot plaatwerk.

Meer over het verspaningsbedrijf »

Frezen

Tosec is specialist in frezen van plaatwerk en gelaste constructies. Met drie freesmachines bieden wij een zeer compleet aanbod aan verspanende bewerkingen. Wij frezen staal, RVS en aluminium plaatwerk. Tosec heeft ervaring met het frezen van diverse metaalsoorten, waaronder ook Hardox slijtdelen. Al onze freesmachines zijn voorzien van CNC technologie en geschikt voor CNC frezen.

Veelzijdig bewerkingstation
De Matec 50 HV is de nieuwste aanwinst van Tosec. Het bewerkingsstation, heeft een werkbereik van 7000(x) x 1200(y) x 1300(z) mm en is zeer geschikt voor groot freeswerk. Door de enorme veelzijdigheid is de Matec 50 geschikt voor het frezen van bijna ieder product.

Verspanende bewerkingen
Langgatboren, flowdrillen, flowtappen, tappen, boren, knabbelen, ruimen, kotteren en gladwalsen van staal, rvs en aluminium plaatwerk.

Meer over frezen »

Lasbedrijf

Tosec is een lasbedrijf met diverse mogelijkheden voor het lassen van plaatwerk en constructies. Wij zijn bekend met diverse lastechnieken, waaronder het MIG/MAG-lassen , TIG-lassen, BMBE-lassen en OP-lassen.

Daarnaast beschikken wij over een lasrobot en lasmanipulator, waardoor wij seriewerk en grote ronde producten kunnen lassen. Minstens zo belangrijk is de certificering van onze lasorganisatie. Het lasbedrijf is 3834-2 gecertificeerd, waardoor uw werk voorzien is van een belangrijke kwaliteitsborging.

Tevens bezitten wij de DNV-OS-C401, OS-E-101, Norsok M101 Offshore certificering voor laswerkzaamheden in de offshoreindustrie. Het lasbedrijf heeft de ruimte om meerder producten tot 30 ton te lassen, met een maximale afmeting van 6m x 8m x 30m (H x B x L) meter.

Lasmethoden Extra informatie
MIG/MAG-lassen Amerikaanse benaming: GMAW FCAW (Gas resp. Fluxed Core Arc Welding)
TIG-lassen Amerikaanse benaming: GTAW (Gas Tungsten Arc Welding)
BMBE-lassen Amerikaanse benaming: SMAW (Shielded Metal Arc Welding)
OP-lassen Amerikaanse benaming: SAW (submerged arc welding)

Lees verder »

Laswerk

Certificaten: 3834-2 gecertificeerd lasbedrijf & DNV-OS-C401, OS-E-101, Norsok M101 Offshore
Materiaalsoorten: S235 t/m S960, Hardox, Dillidur, Dillimax, Weldox, Armox, RVS, Aluminium
Materiaaldikte: 2 mm t/m 300 mm>
Productafmetingen*(per product): 6m x 8m x 30m (H x B x L)
Productgewicht* (per product): 30 ton
Robotlassen: Lengte: 6 meter
Breedte: 500 mm
Hoogte: 500 mm
Lasmanipulator: tot 5 ton

Plaatbewerking

Tosec is gespecialiseerd in plaatbewerking; kenmerkend is de snelle en betrouwbare toelevering en het uitgebreide machinepark. Wij bewerken plaatwerk van staal, aluminium en RVS, maar ook hoogsterkte en slijtvaste staalsoorten. Wij kunnen uw plaatwerk lasersnijden, plasmasnijden, autogeen snijden, kanten, zetten , frezen, verspanen en lassen. Door alle bewerkingen bij Tosec uit te besteden bespaart u veel tijd, moeite en geld.

Plaatbewerkingen die wij verzorgen:

 • Snijden van plaatwerk; tot 20 x 3 meter lasersnijden, 16 x 3 meter plasmasnijden en 8 x 4 meter autogeen snijden.
 • Buigen van plaatwerk; tot 16 meter lang kanten/zetten en walsen tot 2 meter breed.
 • Verspanen van metaal; frezen, boren, tappen, langgatboren, flowdrillen, flowtappen, gladwalsen en kotteren op meerdere grote freesbanken met een max. werkbereik van 7.000 (x) x 1.200 (y) x 1.300 (z).
 • Lassen van constructies; MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, BMBE-lassen, Onder poeder lassen en robotlassen. Tot 40 meter lange producten met een maximaal gewicht van 70 ton.

Er zijn nog meer metaalbewerkingen die wij voor u kunnen verzorgen: ponsen, knippen, walsen, zagen, kotteren, gladwalsen, knabbelen en gutsen. Om het pakket compleet te maken kunnen wij ook verschillende oppervlaktebehandelingen uitvoeren en zijn wij volledig Lloyds overstempelbevoegd, waardoor wij plaatwerk op eigen locatie kunnen herwaarmerken.

Meer over plaatbewerking »

Contact

Tosec B.V.
Hoekerweg 2
8042 PH Zwolle
Postbus 164
8000 AD Zwolle

Tel: +31384250030
Fax: +31384226128

Bezoek onze website »
Facebook Linkedin Twitter Youtube
 

Productfoto's

Lascertificaten

 • DNV-OS-C401, OS-E-101, Norsok M101 Offshore
 • ISO 3834-2 (nieuwe versie van EN 729)
 • Lasmethodebeschrijvingen ( LMB , WPS) ISO 15609
 • Lasmethodekwalificatie ( LMK , WPQR) ISO 15613, ISO 15614-1
 • Lascoordinator gecertificeerd (NEN-EN-14731)
 • Lassers gecertificeerd (NEN-EN-287)
 • Operators gecertificeerd (NEN-EN-1418)
 • Laskwaliteit volgens NEN-EN-ISO 5817-B, C of D.
 • Lasdraad materiaalspecificaties volgens EN 12534, EN 12072
 • Lasgas volgens EN-ISO 14175

Meer over certificaten »

 

De Tollenaar Groep