Downloads

Download hier onze meest recente brochures en catalogussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

Download nu

Over ons

2-S Service & Specialties is totaalleverancier in de metaalbewerkingsindustrie. Specifiek gericht op schoon produceren voor alle markten.

Meer informatie

2-S Service & Specialties is totaalleverancier in de metaalbewerkingsindustrie. Specifiek gericht op schoon produceren voor alle markten.

Contact opnemen

Wil je meer informatie over onze producten? Bekijk onze website!

Grade 1 productie met Petrofer emulsie en zeep

Cleanliness wordt alsmaar belangrijker. Om aan de oplopende eisen te voldoen zijn vorige week testen uitgevoerd met de Feroclean N404 van Petrofer GmbH. De testen zijn uitgevoerd in samenwerking tussen SBS Ecoclean in Monschau en Innovar Cleaning Control.

Reinigingstest Ecoclean De reiniging van 15 testblokjes heeft plaatsgevonden in een high-end EcoCWave reinigingsinstallatie. Deze installatie is in te stellen op diverse programma’s waaronder ultrasoon-, dompel en spoei reiniging. Na afloop van de reiniging zijn de blokjes verpakt in de cleanroom en gemeten volgens grade 1 spec (PMC).

Feroclean N404

De EcoCWave-installatie van Ecoclean is afgevuld met de Feroclean N404. Deze hoogwaardige zeep is speciaal ontwikkeld voor aluminium en andere vlekgevoelige materialen. Uit eerdere testen is gebleken dat de Feroclean N404 zeer geschikt is om onderdelen te reinigen voor Vacuüm Grade 2 toepassing.

Meer informatie

Grade 1 productie concept

De lat voor cleanliness in de semi-conductor industrie wordt steeds hoger gelegd. Er mag geen contaminatie plaatsvinden, vlekken worden niet geaccepteerd en verkleuring van bijvoorbeeld aluminium of koper is uit den boze. Door de toenemende eisen hebben 2-S Service & Specialties en Petrofer GmbH een uniek concept ontwikkeld voor de Nederlandse high-tech industrie.

Een concept waarbij een toeleverancier Vacuüm Grade 2 productie met goedgekeurde vloeistoffen kan draaien. Enerzijds verspanen met Emulcut koelemulsie. Vervolgens reinigen met Feroclean reinigingsproducten. Beide producten worden ontwikkeld door de zelfde producent. Dit betekent dat het totale concept is afgestemd met de juiste vloeistoffen.

Meer informatie

Emulcut 160

De Emulcut 160 van Petrofer speciaal ontwikkeld koelsmeervloeistof voor de Nederlandse high-tech industrie met goedkeuringen van onder andere de semi-conductor industrie (Grade 2), Airbus en de Safran Group. Het product wordt gekenmerkt door extreem goede snijeigenschappen, huidvriendelijkheid en perfecte cleanliness van producten na de bewerking. Het product is zeer geschikt voor de bewerking van hoogwaardig aluminium, koper en messing omdat het geen vlekken of verkleuring geeft, zelfs niet na indroging bij 24/7 productie. Daarnaast kunnen moeilijke materialen als titanium, inconel en RVS 316 eenvoudig worden verspaand op lage concentraties.

Meer informatie

Volg ons op de Social media!