Categories: Actueel

Metaalunie schrijft met AW Machinery uit Emmeloord het 14.000e lid in

AW Machinery bv is een ‘typisch mkb-metaalbedrijf’ . Het bedrijf ontwikkelt en produceert diverse machines en onderdelen voor de reinigings-/ afvalsector, zoals putliften, was- en zuigunits en hulpstukken ten behoeve van ondergrondse afvalcontainers. Daarnaast ontwikkelt en bouwt het bedrijf voertuigen op voor diverse doeleinden zoals wagens voor afvalinzameling, vervoer van containers of wagens met een autolaadkraan. Het bedrijf bestaat op 15 maart a.s. 12,5 jaar en heeft onlangs een nieuw pand in gebruik genomen.

Was niet makkelijk

Overigens is het bereiken van deze mijlpaal niet vanzelf gegaan. Tot 2008 groeide het ledenaantal van Metaalunie steeds sneller. In 1999 werd het aantal van tienduizend leden bereikt. De groei zette zich de volgende jaren gestaag voort en resulteerde in 2008 met het inschrijven van Feyecon uit Weesp als dertienduizendste lid. Vervolgens kwam Nederland in de greep van een uitzonderlijk diepe en langdurende economische crisis en was stabilisatie van het ledenaantal dé grote uitdaging. Dat lukte zeer naar behoren, uiteraard voor het grootste deel de verdienste van de Metaalunieleden zelf. Zij hielden, ondanks de moeilijke tijden niet alleen het hoofd boven water, maar deden dat ook nog eens met behoud van, veruit het grootste deel van, de medewerkers.

Optimisme

Inmiddels staat het MKB-metaal er weer goed voor en dat heeft nu ook zijn weerslag op het ledenaantal van Metaalunie. Samen hebben de 14.000 Metaalunieleden inmiddels 170.000 mensen in dienst en genereren ze een gezamenlijke omzet van 30 miljard euro. Ondernemers zijn weer optimistisch, zijn druk bezig met ondernemen in plaats van ‘overleven’ en maken daarbij in groeiende mate gebruik van de Metaalunie dienstverlening die ze daarbij verder helpt. Van ‘ruim 13.000 leden’ naar nu dus 14.000 is dus vooral een positieve afspiegeling van hoe het MKB-metaal er voor staat en wat daarbij de rol is van Koninklijke Metaalunie.

De redactie

Recent Posts

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

8 minuten ago

Ultimatum zwaar werk-regeling verlopen, acties dreigen

Het ultimatum dat FNV, CNV en VCP het demissionaire kabinet hadden gesteld over het vroegpensioen…

37 minuten ago

Herstel voor de staalmarkt op komst?

Op dit moment lopen de meningen over de marktontwikkelingen sterk uiteen. Onzekere energieprijzen, hoge inflatie-…

47 minuten ago

Ontdek de mogelijkheden van generatieve AI voor de maakindustrie

In een wereld waarin alles voortdurend verandert, is het van belang om overzicht te houden.…

23 uur ago

Opnieuw 24-uurs stakingen Metaal & Techniek (kleinmetaal)

De stakingen in de Metaal en Techniek sector, ook wel bekend als de kleinmetaal, gaan…

1 dag ago

Cao-akkoord bereikt voor Metalektro (grootmetaal)

FME en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de Metalektro-sector.…

1 dag ago