ArcelorMittal verscheept eerste jaarhelft 2014 meer staal


Luxemburg (L), 5 augustus 2014
Auteur:
Ruud Peya
ArcelorMittal heeft in de eerste jaarhelft 42,4 miljoen ton staal verscheept, dat is een miljoen ton meer dan een jaar eerder. De eigen productie aan ijzererts kwam met 31,4 miljoen ton bijna drie miljoen ton hoger uit. De omzet ging ook met een half miljard euro omhoog naar 40,5 miljard euro terwijl de winst (Ebitda) met ruim 3,5 miljard euro een goede 1,5 procent steeg.

Topman Lakshmi N. Mittal vindt dat die resultaten ‘de al verwachte verbeteringen weerspiegelen'. Hij denkt ook dat de indicatoren voor zowel Europa als Noord-Amerika positief zullen blijven. Op grond daarvan verwacht Arcelor-Mittal over heel 2014 ook meer staal af te kunnen zetten dan eerder gedacht.

 

IJzererts

Bij ijzererts, waar het bedrijf steeds meer op inzet, vallen de prijzen echter lager uit.Op dit moment wordt voor het volle jaar een gemiddelde prijs voorzien van 105 dollar per ton terwijl ArcelorMittal was uitgegaan van 120 dollar per ton. Die ontwikkeling heeft er ook toe geleid dat de winstvoorspelling voor heel 2014 naar beneden is bijgesteld. Het staalconcern geeft op dit moment nog niet aan wat de lagere prijs voor ijzererts kan gaan betekenen voor de staalprijzen.

 

ArcelorMittal

 
 
© Vraagenaanbod.nl