Industrie veert op


Voorburg, 12 december 2013
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in oktober 2,1 procent hoger dan in oktober 2012. In september produceerde de industrie 0,5 procent.

 

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS. In oktober nam de productie vrijwel over de hele linie toe. Zowel de elektrotechnische en machine-industrie als de transportmiddelenindustrie produceerde 5,6 procent meer dan een jaar eerder. Ook de productie van de voedings- en genotmiddelenindustrie (4,6 procent) en de basismetaal- en metaalproductenindustrie (3,6 procent) was hoger. Na drie maanden met een krimp was de productie van de aardolie-, chemische en rubber- en kunststofverwerking vrijwel gelijk aan die van een jaar eerder (+0,1 procent).

 

Terwijl de vertrouwensindicatoren verbeteren, duidt de ontwikkeling van de bestedingscategorieën uitvoer van goederen, bedrijfsinvesteringen en consumptie door huishouden nog op laagconjunctuur. Het volume van de uitvoer van goederen was in september 0,5 procent kleiner dan een jaar eerder.

www.cbs.nl

 
 
© Vraagenaanbod.nl