ArcelorMittal Staalhandel verhoogt staalprijzen balkstaal, stafstaal en strippen


Rotterdam, 11 september 2013
ArcelorMittal Staalhandel heeft per vandaag zijn prijzen voor balkstaal, stafstaal en strippen verhoogd met 30 euro per ton. Voor komende walsingen vragen de balkstaalproducenten 20 euro per ton extra. De staalhandel verwacht dat de prijzen de komende periode nog verder zullen stijgen.

De Rotterdamdse staalhandel ziet momenteel positieve ontwikkelingen. ‘De grondstoffenprijzen stijgen. De macro economische indicatoren ontwikkelen zich voorzichtig omhoog. De orderportefeuilles van de walswerken zijn redelijk tot goed gevuld. Wij verwachten een beter tweede halfjaar', aldus Wim Gijsen, senior sales manager bij ArcelorMittal Staalhandel in een schrijven aan zijn klanten.

‘Sinds de zomervakantie vragen onze leveranciers verhogingen. Inmiddels betalen wij deze, derhalve moeten wij onze verkoopprijzen aanpassen. Per 11-09-2013 verhogen wij het balk- en stafstaal en strippen met 30 euro per ton.'

 

Walsingen

'Voor de komende walsingen vragen de balkstaalproducenten wederom 20 euro per ton extra en vragen de stafstaalproducenten nieuwe overprijzen. Wij zullen ons dan ook op korte termijn moeten melden met nieuwe verhogingen.'
'Ook bij de andere productgroepen worden we geconfronteerd met verhogingen. Bij wapeningsstaal en vlakke producten vragen de producenten respectievelijk 40 euro en 30 euro per ton meer.

 

Buto prijslijst ArcelorMittal - platen, staf en balken per 11 september 2013 :

 ArcelorMittal - platen staf balken kgv - 11 september 2013.pdf
 

 
 
© Vraagenaanbod.nl