zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

CBS: Minder faillissementen in eerste helft 2010


Den Haag, 18 augustus 2010
In het eerste halfjaar van 2010 zijn er 6,7 procent minder faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode van 2009. Het aantal failliet verklaarde particulieren en eenmanszaken lag 5 procent lager dan een jaar eerder. Bij bedrijven en instellingen bedroeg de daling 7,5 procent. In totaal is van bijna 1,8 duizend particulieren en eenmanszaken en meer dan 3,2 duizend bedrijven en instellingen het faillissement uitgesproken.

De meeste bedrijfstakken vertonen een daling. Zo daalde het aantal faillissementen in de handel en reparatie en de zakelijke dienstverlening met respectievelijk meer dan 23 en bijna 16 procent. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op woensdag 18 augustus bekend.

 

Faillissementen bouw stijgen

Bij drie bedrijfstakken is echter een stijging te zien, waarvan de grootste in de bouwnijverheid. Hier lag het aantal faillissementen 47 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2009. In de landbouw is het aantal faillissementen met bijna 44 procent gestegen. Bij de overige dienstverlening was er een lichte stijging van ruim 2 procent.

 

Grootste daling in Flevoland

In de eerste zes maanden van 2010 lieten de provincies een divers beeld zien. In Flevoland zijn bijna 38 procent minder faillissementen uitgesproken dan een jaar eerder. Ook vijf andere provincies vertonen een daling. In zes provincies was juist sprake van een stijging. De grootste vond plaats in Overijssel. Daar werden ruim 12 procent meer faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode een jaar eerder.

       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts