zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Acimall: slecht tweede kwartaal voor fabrikanten van houtbewerkingsmachines


Deventer, 13 augustus 2009
Auteur:
Roel van Vemde
Voor Italiaanse fabrikanten van houtbewerkingsmachines is de dip nog niet ten einde. Acimall, de vereniging van Italiaanse fabrikanten van houtbewerkingsmachines, maakte onlangs de barre cijfers van de industrie bekend over het tweede kwartaal.
Volgens Acimall zijn de eerste tekenen van herstel nog ver weg en zit de Italiaanse houtbewerkingsmachineindustrie in een diep dal. Er is nog steeds sprake van een stagnerende productie.

 

Volgens het Acimall Studies Office zijn de orders tussen april en juni met 53,8 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Buitenlandse orders daalden stevig met 58,5 procent. In eigen land liepen de orders met 35,6 procent terug.

 

Werkvoorraad

In het tweede kwartaal liepen de prijzen licht terug met slechts 0,1 procent, terwijl de werkvoorraad aan het eind van het tweede kwartaal nog maar 1,2 maand bedroeg. De ondervraagde bedrijven gaven tegenover Acimall weinig glorieuze cijfers: 68 procent zag een dalende productie, 29 procent kan deze stabiel houden en 3 procent ervaart zelfs groei.

 

Internationale orders

De meeste bedrijven verwachten dat de industrie pas binnen enkele jaren weer op het productielevel komt van voor de crisis. In de aankomende periode verwacht 10 procent van de fabrikanten een toename als het gaat om internationale orders, terwijl 61 procent verwacht dit stabiel te houden. 29 procent ziet een verdere daling in de toekomst.

 

Voor de Italiaanse markt denkt 58 procent van de bedrijven dat de markt stabiel blijft, terwijl 7 procent herstel ziet en 35 procent een verdere daling voorziet.

Acimall: slecht tweede kwartaal voor fabrikanten van houtbewerkingsmachines'
Volgens Acimall zijn de eerste tekenen van herstel nog ver weg en zit de Italiaanse houtbewerkingsmachineindustrie in een diep dal.
1/1
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in hout?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts