zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Groei Duitse staalproductie houdt aan in 2015


Düsseldorf (DE), 19 januari 2015
Auteur:
Gerard ten Bulte
De staalindustrie heeft zich in Duitsland vorig jaar goed ontwikkeld. De productie van walsstaal steeg in 2014 voor het eerst sinds 2011 met 2 procent naar 39 miljoen ton. De productie van ruw staal groeide met 1 procent naar 42,95 miljoen ton, iets minder dan de voorspelde 43,0 miljoen ton. Dit blijkt uit cijfers die het Stahl-Zentrum in Düsseldorf vrijdag bekend maakte.

 

In de EU-landen is het echter nog steeds matig gesteld met de staalafzet. Ofschoon de vraag naar staal vorig jaar met 3 procent is toegenomen in Europa blijft het met een volume van 145 miljoen ton gewalst staal nog steeds bijna 10 procent onder het niveau van 2011 en bijna 30 procent onder het niveau van 2007. De bezettingsgraad in de EU was vorig jaar met 78 procent voor het zesde jaar onder de 80 procent grens.

 

Licht herstel in 2015

Voor 2015 verwacht Stahl een verder herstel, dit vanwege het gematigde herstel dat in het vierde kwartaal van 2014 al werd ingezet. De verwachte groei wordt vooral gedreven door de stijgende internationale orders, teleurstellend is altijd nog de interne Duitse markt hetgeen strookt met de huidige zwakke investeringen in Duitsland. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de vooruitzichten voor de productie van stalen buis door de daling van de olieprijzen en het einde van het South Stream-project. Desondanks zijn de belangrijkste industriële afnemers van staal positief gestemd over 2015. Zowel het Verband der Deutschen Automobilindustrie en het Verband der Deutschen Maschinen- und Anlagenbauer voorspellen een groei van 2 procent. De Duitse bouwsector verwacht voor het lopende jaar een omzetgroei van 2 procent. Deze industrieën zijn goed voor ongeveer 75 procent van de Duitse vraag naar staal. Kortom, Stahl verwacht op basis van deze gegevens dat de vraag naar staal in 2015 met 1 à 2 procent groeit naar 39,5 miljoen ton en dat de productie van ruwstaal groeit met 1 procent tot 43,3 miljoen ton.

 

Stahl-Zentrum

 

       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts