zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

ArcelorMittal staakt uitbreiding ijzerertsmijn in Liberia vanwege uitbraak Ebola


Luxemburg (L), 11 augustus 2014
Als gevolg uitbraak van het Ebola-virus in West-Afrika staakt ArcelorMittal tijdelijk fase 2 van het uitbreidingsproject van de ijzerertsmijnen in Liberia. Het staalconcern onderzoekt nu de mogelijke gevolgen voor de projectplanning.

 

ArcelorMittal verscheept nu jaarlijks 5 miljoen ton ijzererts uit Liberia, een jaar geleden werd er in acht maand 3 miljoen ton verscheept. Het plan was om die hoeveelheid voor het einde van 2015 te verdrievoudigen. Het is onduidelijk hoe veel vertraging het uitbreidingsproject zal oplopen.


ArcelorMittal blijft zich volledig inzetten voor Liberia en de bedoeling is om opnieuw te beginnen met de aanleg van de fase 2-project zodra dat kan. Alleen de hoogste nodige activiteiten worden nog verricht.

‘Het is duidelijk dat de prioriteit voor Liberia en andere getroffen landen op dit moment licht op het indammen en stoppen van het Ebola virus. We verstrekken daarvoor volledige steun aan de regering en nemen van alle voorzorgsmaatregelen om al onze medewerkers te beschermen in Liberia', aldus Bill Scotting, chief executive van ArcelorMittal Mining.

 

 

Statement ArceloMittal

ArcelorMittal staakt uitbreiding ijzerertsmijn in Liberia vanwege uitbraak Ebola'
Als gevolg uitbraak van het Ebola-virus in West-Afrika staakt ArcelorMittal tijdelijk fase 2 van het uitbreidingsproject van de ijzerertsmijnen in Liberia.
1/1
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts