zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

ArcelorMittal verscheept eerste jaarhelft 2014 meer staal


Luxemburg (L), 5 augustus 2014
Auteur:
Ruud Peya
ArcelorMittal heeft in de eerste jaarhelft 42,4 miljoen ton staal verscheept, dat is een miljoen ton meer dan een jaar eerder. De eigen productie aan ijzererts kwam met 31,4 miljoen ton bijna drie miljoen ton hoger uit. De omzet ging ook met een half miljard euro omhoog naar 40,5 miljard euro terwijl de winst (Ebitda) met ruim 3,5 miljard euro een goede 1,5 procent steeg.

Topman Lakshmi N. Mittal vindt dat die resultaten ‘de al verwachte verbeteringen weerspiegelen'. Hij denkt ook dat de indicatoren voor zowel Europa als Noord-Amerika positief zullen blijven. Op grond daarvan verwacht Arcelor-Mittal over heel 2014 ook meer staal af te kunnen zetten dan eerder gedacht.

 

IJzererts

Bij ijzererts, waar het bedrijf steeds meer op inzet, vallen de prijzen echter lager uit.Op dit moment wordt voor het volle jaar een gemiddelde prijs voorzien van 105 dollar per ton terwijl ArcelorMittal was uitgegaan van 120 dollar per ton. Die ontwikkeling heeft er ook toe geleid dat de winstvoorspelling voor heel 2014 naar beneden is bijgesteld. Het staalconcern geeft op dit moment nog niet aan wat de lagere prijs voor ijzererts kan gaan betekenen voor de staalprijzen.

 

ArcelorMittal

     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts