zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tata Steel schrapt 500 banen bij Britse fabrieken


IJmuiden, 31 oktober 2013
Auteur:
Ruud Peys
Tata Steel gaat 500 banen schrappen bij haar Britse fabrieken voor lange producten. Volgens Tata Steel blijft de vraag naar staal voor onder meer de spoorsector en de bouw laag. Het staalbedrijf, ook eigenaar van de staalfabrieken in Velsen, verwacht niet dat die situatie de komende jaren zal verbeteren.

 

 CEO Karl Koehler (foto): 'De vraag naar staal in Europa ligt dit jaar na de daling van de afgelopen twee jaren naar verwachting op twee-derde van het niveau van voor de crisis. Bij die moeilijke economische omstandigheden komen dan ook nog de energie- en milieuregels in Europa en Groot-Brittannië die hoge extra kosten op de staalindustrie dreigen te leggen.'

 

De meeste ontslagen vallen in Scunthorpe in Oost-Engeland waar vooral de fabricage van spoorrails drastisch is teruggelopen. Tata Steel belooft de plaatsen die door de ontslagen getroffen worden te steunen bij pogingen om nieuwe werkgelegenheid te vinden. Het bedrijf stelt daarbij de laatste jaren al bijna 100 miljoen euro aan steun te hebben verleend waarmee 7.500 nieuwe banen zijn geschapen.

Tata Steel schrapt 500 banen bij Britse fabrieken'
De nieuwe warmtebehandelingsinstallatie in de Hayange fabriek van Tata Steel, in de regio Lotharingen in Frankrijk waar nu de lange supergeharde rails worden gemaakt.
1/1
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts