zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nevi PMI augustus 2012 hoogste in zes maanden


Zoetermeer, 3 september 2012
De NEVI PMI bereikte in augustus met 49.7 het hoogste niveau in zes maanden. De voornaamste reden hiervoor was een toeneming van de nieuwe orders. Vooral de orders uit het buitenland zorgden hiervoor, met de grootste stijging in 15 maanden.

 

De verkoopprijzen werden voor de tweede maand op rij lager, de inkoopprijzen voor de derde maand. Ondanks de lichte groei van de nieuwe orders bleven zowel de productie, als de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk dalen.

De werkgelegenheid nam opnieuw af, zij het gering. De hoeveelheid ingekocht materiaal en de voorraad ingekochte materialen daalden.

 

Productie index

De gegevens voor augustus laten voor de vijfde opeenvolgende maand een daling zien van de industriële productieomvang. Deze afname bleef echter beperkt en was kleiner dan in juli. De panelleden maakten melding van een zwakke onderliggende vraag en overcapaciteit als redenen voor deze lagere productieomvang.

 

Verkoopprijs index

Voor de tweede maand op rij werd in augustus een daling van de verkoopprijzen genoteerd omdat de bedrijven de verkoop probeerden te stimuleren met kortingen en speciale aanbiedingen. Ook de grote concurrentiedruk werd door de panelleden als reden hiervoor genoemd. Andere panelleden meldden dat de lagere inkoopprijzen hen de mogelijkheid gaven om de verkoopprijzen te verlagen.

 

Inkoopprijs index

De seizoensmatig aangepaste Inkoopprijs index bleef in augustus onder de geen-veranderingsgrens van 50.0. Dit was de derde opeenvolgende maand waarin de inkoopkosten daalden. Deze daling was aanzienlijk, maar wel kleiner dan in juli. De panelleden maakten onder meer melding van lagere prijzen voor oliegerelateerde producten en staal.

 

Nevi PMI

       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends