zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

MKB laat 46 miljard aan export euro's liggen


Amsterdam, 17 augustus 2012
De industrie, zakelijke dienstverlening, vervoer & communicatie en de groothandel laten 46 miljard euro aan exportpotentieel onbenut. Dit blijkt uit ABN AMRO 's Nederlandse economie in zicht van augustus 2012.


Voor vier sectoren heeft ABN AMRO gekeken naar het theoretische exportpotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Uit de bevindingen blijkt In de zakelijke dienstverlening en transport & communicatie is procentueel het meest aan extra export te winnen, respectievelijk 52 procent en 54 procent. Voor de industrie, van oudsher al sterk op export gericht, ligt het percentage logischerwijs lager: 18 procent.

 

De wegen tot benutting van het potentieel zijn voor iedere sector anders. Zo is transport sterk afhankelijk van het opvullen van het onbenutte potentieel door industrie en groothandel. Daarnaast is de sector met 92 procent ondernemingen met 10 of minder werknemers gebaat bij schaalvergroting. Bij de industrie speelt schaalvergroting ook een rol, maar bovenal zal het zwaar inzetten op innovatie de concurrentiepositie van Nederlandse producten op de internationale markt vergroten.

 

Het complete verslag: 

 Nederland economie in zicht - aug 2012.

       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts