zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nevi PMI blijft krimpen, metaalbranches groeien in juli 2012


Zoetermeer/Nieuwegein, 7 augustus 2012
En weer blijft de Nevi PMI onder de groeigrens terwijl op een na alle metaalgerelateerde branches boven de groeigrens eindigden in juli. Alleen de metaalgroothandel eindigde beneden de grens van 50.

 

De NeviPMI bleef in juli onveranderd op 48.9. Hiermee geeft de index voor de vijfde opeenvolgende maand een situatie van krimp aan. Zowel de Productie index, de Nieuwe orders index als de Werkgelegenheid index zijn sinds juni gedaald. Bovendien was sprake van een scherpe daling in de voorraden. De verkoopprijzen daalden voor de eerste keer sinds november vorig jaar, nadat de inkoopkosten de grootste afname vertoonden in meer dan drie jaar.

 

Het aantal nieuwe orders daalde voor de vijfde opeenvolgende maand. De Nieuwe export orders index steeg daarentegen voor het eerst sinds april. Het aantal uitstaande transacties daalde voor de zestiende maand op rij, zij het met de kleinste marge sinds juni 2011. Er is nu vier opeenvolgende maanden sprake van banenverlies, met de grootste krimp in juli.

 

Plaatbewerkers

Uit de laatste meting van de FDP BrancheBarometer Plaatbewerking blijkt dat de inkoopmanagers in de metaalbewerkende branche ‘Plaatbewerking' in juli minder positief dan in juni zijn over de groei in de branche. De indexscore daalde naar 63,6 (juni: 65,9).

 

Verspaning

Uit de laatste meting van de Hamel Verspaningsindex blijkt dat de inkoopmanagers in de metaalbewerkende branche ‘Verspaning' in juli positiever dan in juni zijn over de groei in de branche: indexscore 54,9 versus 53,3.

 

Metaalgroothandelaren

Uit de laatste meting van de Staalfederatie Branchebarometer Metaalgroothandel blijkt dat de deelnemers in de branche 'Metaalgroothandel' in juli iets negatiever zijn dan in juni over de ontwikkeling in de branche met een indexscore van 43,2 (juni: 46,1).

 

Productietechnologie

Uit de laatste meting van de BrancheBarometer Productietechnologie blijkt dat de leveranciers en fabrikanten van machines, gereedschappen en toebehoren voor de metaalindustrie in juli veel positiever dan in juni zijn over de groei in de branche: indexscore 53,5 versus 49,4.

 

Oppervlaktebehandelaars

Uit de laatste meting van de VOM BrancheBarometer Oppervlaktebehandeling blijkt dat de inkoopmanagers in de metaalbewerkende branche ‘Oppervlaktebehandeling' in juli minder positief dan in juni zijn over de groei in de branche: indexscore 59,9 versus 63,9.

 

Voedingsmiddelenmachinebranche

Uit de laatste meting van de DMFI/NBT BrancheBarometer Voedingsmiddelenmachines blijkt dat de inkoopmanagers in de branche ‘Voedingsmiddelenmachines' in juli veel positiever dan in juni zijn over de groei in de branche: indexscore 61,4 versus 55,0.

 

NeviPMI  

FDP BrancheBarometer Plaatbewerking  

Verspaningsindex

Branchebarometer Metaalgroothandel  

BrancheBarometer Productietechnologie

VOM BrancheBarometer Oppervlaktebehandeling

DMFI/NBT BrancheBarometer Voedingsmiddelenmachines  

 

       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Geïnteresseerd in kunststof?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts