zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Inkoopmanagersindex Nevi PMI in februari weer boven groeigrens


Zoetermeer, 1 maart 2012
De industrie-index Nevi PMI is in februari 2012 weer gestegen boven de groeigrens, de index steeg naar 50,3 (januari: 49,0). Dat is het hoogste cijfer in zes maanden.

 

De productie en de nieuwe orders namen licht toe. De exportorders stegen voor de tweede opeenvolgende maand, deze maand behoorlijk en het meest sinds mei vorig jaar. De gemiddelde levertijden namen in de grootste mate toe sinds september vorig jaar. De inkoopactiviteiten namen voor de achtste maand op rij af.

 

Inkoop en verkoop

De stijging van de inkoopprijzen was de grootste in acht maanden. De verkoopprijzen stegen in de grootste mate sinds juli vorig jaar. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde voor de elfde maand op rij. Er was weinig verandering in de werkgelegenheid.

 

Nevi Purchasing Managers' Index

De Nevi Purchasing Managers' Index (PMI) is een samengestelde index ontworpen om een algeheel beeld te verkrijgen van de economische activiteiten in de verschillende industrieën. Een score van de PMI onder de 50,0 geeft daling van de industriële activiteit aan, een score boven het kritische punt van 50,0 duidt op een groeiende economie.

Een score van 50,0 duidt erop dat er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. Hoe groter de afwijking van 50,0, hoe groter de mate van verandering in de index is. De NEVI PMI wordt opgesteld aan de hand van maandelijkse vragenlijsten die circa 350 inkoopmanagers uit Nederland invullen.

       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts