zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nevi PMI juli 2011: Eerste daling productieomvang in ruim twee jaar


Zoetermeer, 1 augustus 2011
De groei van de Nederlandse productiesector was in juli opnieuw minder groot dan in de voorgaande maand. De Nevi PMI kwam uit op 51,4; over de maand juni bedroeg deze nog 52,1.

 

Dit lagere indexcijfer wijst op de kleinste maandelijkse verbetering van de bedrijfsomstandigheden sinds oktober 2009. De productieomvang nam voor de eerste keer in vijfentwintig maanden af als gevolg van een zwakke onderliggende vraag en vertraagde leveringen van materialen. Ook het aantal ontvangen nieuwe orders uit het buitenland daalde voor het eerst in twee jaar.

Nieuwe orders

Na een daling in juni nam het aantal ontvangen nieuwe orders in juli toe, zij het gering. De relatief geringe orderaantallen maakten het mogelijk om opnieuw de achterstanden te verkleinen. De daling van de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk was de grootste van de afgelopen vijfentwintig maanden.
De groei van de personeelsbestanden viel in juli voor de derde opeenvolgende maand minder groot uit. De verkoopprijsinflatie was, evenals de inkoopprijsinflatie, lager dan in de maand ervoor.


Nevi PMI

 

 

 

     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts