zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nevi PMI mei 2011: Groei productie vlakt af, inkoopinflatie ook


Zoetermeer, 31 mei 2011
De NEVI PMI is in mei flink gedaald, van 59,2 in april naar 55,1, maar wijst op een nog steeds behoorlijke groei.


‘Door nog steeds aantrekkende orders uit zowel binnen- als buitenland kon het productievolume van de betrokken bedrijven (voor de 23ste maand in successie) weer verder toenemen. De productiecapaciteit is nog steeds vol bezet. Als gevolg liepen de levertijden verder op. En nam de werkgelegenheid in de industrie verder toe. De Inkoopprijzen liepen verder op, maar minder sterk dan voorgaande maanden.

 

Volgens prof. dr. Arjan van Weele, Nevi Hoogleraar Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven komt dat doordat enkele metalen (nikkel en staal) lagere prijzen noteerden. ‘Ik hoop dat dat binnenkort ook voor koper het geval zal zijn; dan zijn we tenminste af van die zinloze koperdiefstallen bij de NS.' Van Weele verwacht dat de groei tot na de zomer zal aanhouden, tenzij onverwachte factoren de toelevering van grondstoffen en hun prijzen zullen verstoren. Hetzelfde geldt voor de financiele verhoudingen binnen Europa die het economisch beeld sterk kunnen veran-deren. Deze factoren daargelaten, houd ik mijn rapportcijfer op het niveau van vorige maand: 7,6.'


De Nevi PMI is de samengestelde inkoopmanagersindex die maandelijks een algemeen beeld geeft van de economische activiteiten in de verschillende industrieën en wordt uitgegeven door Nevi, hét kennisnetwerk voor inkoop en supply management.

 

       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Markttrends

 

Nieuws per sector

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts