Categories: Actueel

Knuth opent verkoopkantoor Nederland en Vlaanderen

‘Ik presenteer me hier op de Metavak voor het eerst aan het Nederlandse vakpubliek. We zijn natuurlijk niet onbekend in Nederland. Ik denk dat Knuth in Nederland zo’n 300 klanten heeft die minimaal één machine van ons hebben staan. Door de start van een eigen verkoopkantoor willen we ons ons klantenbestand langzaam uitbouwen. Een eerste stap daarin is de deelname aan de Metavak’, aldus Kappen. De eerste indrukken van  Kappen zijn positief. ‘Het is nog te vroeg om over groeiprognoses te spreken. Afhankelijk van hoe de markt reageert, nemen we verdere stappen naar bijvoorbeeld een showroom. Ik constateer bijvoorbeeld nu al op de Metavak dat er veel interesse is in de Servoturn draaimachines met mineraal onderstel voor meer stabiliteit en precisie.’

Techni-Show 2016

Als volgend ijkpunt noemt de verkoper de Techni-Show in 2016. Daar hoopt hij te staan met een eigen stand. In zijn ambitie wordt Kappen ondersteund door de sales afdeling van Knuth in het Duitse Wasbek, het hoofdkantoor van het familiebedrijf. Verder heb ik veel aan de bekende catalogus die het bedrijf al tientallen jaren uitgeeft en daar nog steeds aan vasthoudt. In oktober kwam al weer de nieuwe 2015-editie uit. Het is een kloek boek van 295 pagina’s geworden, waarin alle machinetypen mét prijs de revue passeren. Er is zowel een Duitse als Engelse versie. Het familiebedrijf gaat ook hierin met zijn tijd mee doordat alle producten in de catalogus zijn voorzien van een QR-code zodat direct kan worden geschakeld naar de website voor actuele informatie.

Energie in het snijproces

Net als de website is er een verdeling in de volgende machines: snijden (laser, plasma en hydro),  verspanen (draaien, frezen, boren, graveren, slijpen, zagen), plaatbewerking (persen, graveren, buigen, buis-/proefielbuigen, knippen en stansen) en gereedschappen (boren, slijpmiddelen, zaagbladen, meetgereedschappen etcetera).  Het bedrijf legt veel energie in  het snijproces. Zo heeft de producent in Neumünster (bij Wasbek) een snijcentrum waar al het onderzoek rondom het snijden van plaatmateriaal is gecentraliseerd, Dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd in de unieke vijfassige waterstraalsnijkop, die volgens Kappen ongeëvenaard is in de wereld van het waterstraalsnijden. Zo wordt de Hydro-Jet Eco 1525 sinds kort geleverd met deze vijfassige snijkop waarmee inmiddels al tot 60 graden verstek kan worden gesneden. Het familiebedrijf is in 1923 opgericht in Königsberg. Inmiddels vormen Karsten en Frank Knuth de derde generatie en staat het hoofdkantoor inmiddels in Wasbek. Tegenwoordig telt  Knuth meer dan 400 werknemers in zo’n veertig landen waar zij zo’n 120 duizend klanten hebben.

Knuth Werkzeugmaschinen

Gerard ten Bulte

Recent Posts

Productie industrie blijft verder krimpen

De kalendergecorrigeerde productie van de Nederlandse industrie was in maart 6,0 procent lager dan in…

3 dagen ago

Maakindustrie Expo: Gratis advies van Maakdokters

Tijdens de beurs Maakindustrie Expo in Hardenberg biedt Vraag & Aanbod in samenwerking met de…

4 dagen ago

2,5 miljoen euro voor circulaire ontwikkelingen binnen de maakindustrie

De nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie is vanaf 7 mei geopend…

5 dagen ago

Personeelstekorten zetten werkgevers onder financiële druk

Om het hoofd te bieden aan de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, zetten werkgevers een…

5 dagen ago

Plaatbewerker lanceert eigen magazine

WBM Staalservice heeft een magazine uitgebracht: Leer! Het magazine geeft een beeld van wat WBM…

5 dagen ago

Column Joachim Driessen: Politieke rampspoed

De kabinetsformatie is al een tijdje onderweg, maar de poging een rechts kabinet te vormen,…

5 dagen ago